1. Haberler
  2. Hayat
  3. Bilimsel olarak kanıtlandı: Yatakta sakın telefon kullanmayın! Zatürreden idrar yolu enfeksiyonuna kadar çok riskliymiş

Bilimsel olarak kanıtlandı: Yatakta sakın telefon kullanmayın! Zatürreden idrar yolu enfeksiyonuna kadar çok riskliymiş

featured
service

MattressNextDay tarafından yapılan araştırmada, cep telefonlarında hamamböceği dışkısında bulunan zararlı bakteriler ortaya çıktı. Bilim insanları bu mikrop ile temas eden hastalarda, ciltte döküntüler, zatürre görüldüğünü açıkladı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, uzmanlar, sıcak ve nemli yatak ortamının bu patojenin büyüyüp yayılması için mükemmel bir ‘petri kabı’ olduğunu belirtti. Ortalama bir kişinin telefonuna günde tahminen 2 bin 617 kez dokunduğu belirtilen araştırmada yatakta telefon kullanmanın hastalıklara davetiye çıkardığı ifade edildi.

Araştırmacıların on akıllı telefondan ve on akıllı saatten örnekler alarak yürüttüğü incelemelerde akıllı telefonların en kirli teknoloji parçası olduğu ve televizyon kumandası gibi mikropların yoğun olduğu yerlerden daha fazla bakteri barındırdığı ortaya çıktı.

Telefonlarda çıkan bakteri ise hamamböceği dışkısında bulunan Pseudomonas aeruginosa olarak açıklandı. Her sekiz hamamböceğinden birinin potansiyel olarak zararlı olan bu bakteriyi taşıdığını belirten bilim insanları, bakterinin yataklarda bulunan sıcak ve nemli ortamlarda hızla geliştiğini ifade etti.

Bakterilerin büyümesi ve insanları potansiyel olarak enfekte etmesi için ideal ortamın yataklarda olduğunu duyurdu. Uzmanlar yatakta telefon kullananlarda göz enfeksiyonları, ciltte döküntüler, irin dolu sivilceler, ishal ve baş ağrısı gibi durumların görülebileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilimsel olarak kanıtlandı: Yatakta sakın telefon kullanmayın! Zatürreden idrar yolu enfeksiyonuna kadar çok riskliymiş
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz