1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…

Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…

featured
service

Denizli’nin Honaz ilçesinde dünyaca ünlü Napolyon Kirazı için hareketli günler başladı. Havaların ısınması ile birlikte meyve hasadı da hız kazandı. Honaz’da yaklaşık 1000 ton erkenci kiraz üretilirken sıra Napolyon Kirazına geldi. Kendine has tadı ve aroması ile bilinen bu lezzet bölgenin önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor. Napolyon Kirazı’nın çekirdek ve sapının ilaç sektöründe kullanılması bu ürüne talebi arttırıyor.

Honaz Ziraat Odası Başkanı Hasan Yelek, Napolyon Kirazı’nda bu yıl 6-7 bin ton verim beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıla oranla doğal ve kimyasal etmenlerden kaynaklı olarak yaklaşık %30’luk bir düşüş yaşandığını dile getiren Yelek, çiftçilerin bu yılki fiyatlandırmadan umutlu olduklarını vurguladı.

Başkan Yelek, “Napolyon Kirazı’nın dayanıklılığı ve özgün lezzetiyle talep görmesi, çiftçilerin gelecek için umutlarını korumalarına neden oluyor. Napolyon Kirazı hasadıyla birlikte, Honaz ilçesi hem yerel hem de ulusal pazarda adından sıkça söz ettirecek ve bölgenin tarımsal potansiyelini bir kez daha ortaya koyacak” açıklamalarında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz