1. Haberler
  2. Gündem
  3. 1 hafta boyunca tek tek elle ekiliyor, toplamak için 2 ay bekleniyor! Yeşil altından altın değerinde ürünler çıkıyor

1 hafta boyunca tek tek elle ekiliyor, toplamak için 2 ay bekleniyor! Yeşil altından altın değerinde ürünler çıkıyor

featured
service

Tarım sektöründe yeşil altın olarak anılan biber hasadı Yenişehir’de devam ediyor. Tarlaya inen Çiftçiler binlerce dönüm araziyi bereketlendirmek için dikim işlemlerini sürdürüyor. Yenişehir köprü Hisar köyünde biber dikim heyecanı yaşayan Çiftçi İbrahim Ediz, “ her ürünü büyük emeklerle ürettiklerini söyledi. Bir haftalık dikim sürecinin ardından fidelere can suyu verileceğini söyleyen Ediz, ardından ürün almak için 2 aylık yoğun bir sürecin içerisine gireceklerini belirtti. Her ürünü el emeği ve göz nuru ile yetiştirip sofraları taşıdığını belirten Ediz, 2 ayın sonunda toplanan ürünlerin pazarlanacağını dile getirdi.

Tarım sektöründeki en büyük problemlerin başında işçi sorunu geldiğini belirten Ediz, “Zaten var olan işçi sorunu, ürünlerin hasat zamanında daha da büyüyor. Bu sorundan dolayı çiftçilerimiz, ürünlerini ortakçıya vermek zorunda kalıyorlar. Çiftçi arkadaşlarımızın daha planlı ekim ve dikim yapmaları gerekiyor. Yoksa kendi tarlasında işçi durumuna düşebiliyorlar” dedi.

Yenişehir’de yapılan tarım faaliyetlerinin çoğunlukla ihracata gönderildiğini dile getiren İbrahim Ediz, özellikle Avrupa’ya gönderim sağlandığını belirterek çiftçilerin daha bilinçli bir şekilde tarım çalışması gerçekleştirdiğini vurguladı. Edis tüm ürünlerin doğal olduğunu belirterek gönül rahatlığıyla tüketilecek ürünlerin sofralara ulaştığını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1 hafta boyunca tek tek elle ekiliyor, toplamak için 2 ay bekleniyor! Yeşil altından altın değerinde ürünler çıkıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz