1. Haberler
  2. Gündem
  3. 17 Ağustos 1999, 6 Şubat 2023! Deprem öncesinde alınan önlemlerde bir yenisi daha! Yıkmadan binalar sağlamlaştırılabilir!

17 Ağustos 1999, 6 Şubat 2023! Deprem öncesinde alınan önlemlerde bir yenisi daha! Yıkmadan binalar sağlamlaştırılabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açıklanan bilgilere göre son 21 sene içerisinde ülkemizde 3,3 milyon evin mutasyonu sağlanarak zelzeleye dayanıklı bir hale getirildiği açıklandı. Ancak bununla birlikte 6,5 milyon evinde henüz zelzeleye dayanıklı bir konumu ve yapısı olmadığı belirtildi. Zelzele Kuvvetlendirme Derneği DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan yaptığı son açıklamalarda yurttaşların evlerini kuvvetlendirmesi gerektiğini zelzelenin değil ilgisizliğin öldürdüğünü belirtti.

Zelzele Kuvvetlendirme Derneği DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan açıklamalarında; “Şiddetli bir zelzelede zarar alması beklenen bu evlerin 5 milyonu kuvvetlendirmeyle kurtarılabilir. Bu hanelerin İstanbul’da bulunan 600 bin adetten 150 bini için hemen harekete geçilmesi gerekiyor. Zelzele kuşağında bulunan Türkiye’nin tehlikeli evler noktasında beklemeye tahammülü yok. Bir an evvel harekete geçmek gerekiyor. Başta İstanbul olmak üzere bu tehlikeli yapılardan bir an evvel kurtulmamız hayati ehemmiyette.” Dedi.

Zelzele Kuvvetlendirme Derneği DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan açıklamalarında; “Öncelikle kuvvetlendirme ve kentsel değişim için verilen kamu dayanaklı kredilerde sayılar artırılmalı. Ayrıca şu anda bankalardan bu krediyi alma noktasında çok güçlükler yaşanıyor. Kuvvetlendirme ve mutasyon kredileri rahatlatılmalı ve süreçler süratlenmeli. Ayrıca daha evvel de açıkladığımız gibi kuvvetlendirmenin önünde birtakım maniler var. Kuvvetlendirme yapmak için belediyeye başvuru ettiğimizde akla hayale gelmeyecek hususların öne sürüldüğünü görüyoruz. Bürokratik maniler bıkkınlık verici noktada. Kamu müesseseleri bir an evvel kendi iç anayasalarını ve idaremeliklerini düzenleyip kuvvetlendirmenin önündeki bürokratik manileri kaldırmalı.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
17 Ağustos 1999, 6 Şubat 2023! Deprem öncesinde alınan önlemlerde bir yenisi daha! Yıkmadan binalar sağlamlaştırılabilir!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz