1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2005’ten bu yana ilk: Genç işsizlik oranında tarihi düşüş

2005’ten bu yana ilk: Genç işsizlik oranında tarihi düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan 2024 itibarıyla genç erkeklerde işsizlik oranı yüzde 12,2, kadınlarda ise yüzde 19,1 olarak tahmin edildi.

Gençlerde iş gücüne katılma oranı yüzde 45,7 olarak belirlenirken, istihdam edilen gençlerin sayısı 4 milyon 578 bin olarak kayıtlara geçti. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hidayet Gizem Ünlü Ören, genç nüfustaki işsizlik oranlarındaki düşüşün istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Ören, Türkiye ekonomisinin potansiyelini daha da güçlendirmek için gençlerin istihdama olan katkısının artırılması gerektiğini vurguladı. “Türkiye, kişi başına düşen gelir açısından uzun dönemdir orta gelir grubundaki ülkeler kategorisinde yer alıyordu. 2023’te kişi başına düşen gelir 11 bin 905 dolardan 13 bin 110 dolara çıktı ve böylece Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubunda yer aldı.” dedi.

Ören, işsizlik ve büyüme gibi son dönemde açıklanan verilerin ekonomik programla uyumlu seyrettiğini, bunun da Orta Vadeli Program’a olan güveni artırdığını söyledi. Ören, “Türkiye, kamunun açıklamış olduğu enflasyonu düşürürken sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyi sağlama ve iş gücü potansiyelini harekete geçirerek istihdamı artırma hedefine kararlı adımlarla devam etmektedir.” diye ekledi.

Eğitim sisteminin iş gücü piyasasının niteliklerine uyumlu olması gerektiğini belirten Ören, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2005’ten bu yana ilk: Genç işsizlik oranında tarihi düşüş
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz