25 yaşında Avrupa’nın en çok aranan suçlularından biri olan bilgisayar korsanına hapis cezası! – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın en çok aranan suçlularından biri olan bilgisayar korsanı Julius Kivimäki terapi notlarını çaldığı 33 bin hastaya şantaj yapmakla suçlanarak cezaevine gönderildi.

BBC’nin aktardığına göre, insanlara terapistlerine anlattıklarını ele geçirerek şantaj yapan Kivimäki, toplamda 33 bin terapi danışanının da kayıtları çalınmış ve binlerce kişiye şantaj yapmıştı. Vaka, Finlandiya’da en fazla mağdurun dahil olduğu ceza davası olarak kayıtlara geçti.

Vastaamo psikoterapi merkezinden çalınan veri tabanı, çocuklar da dahil olmak üzere toplumun geniş bir kesiminin en gizli sırlarını içeriyordu.

Evlilik dışı ilişkilerden suç itiraflarına kadar pek çok konudaki hassas konuşmalar artık birer pazarlık kozu haline gelmişti.

Saldırıyı araştıran Finlandiyalı siber güvenlik firması WithSecure’dan Mikko Hyppönen, “Bu ölçekte bir saldırı Finlandiya için bir felaketti; herkes etkilenen birini tanıyordu” diyor.

Mağdurların 2 bin 600’ünü temsil eden Avukat Jenni Raiskio, duruşmada, hasta kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından yakınları intihar eden kişilerin firmasıyla iletişime geçtiğini söyledi. Mağdurlar için mahkemede bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İnternette ‘ransom_man’ olarak bilinen şantajcı, mağdurlardan 24 saat içinde kendisine 200 euro ödemelerini talep etmişti, aksi takdirde bilgilerini internette yayınlayacaktı. Geç kalanlar için fidye bedelini 500 euroya çıkardı.

Yaklaşık 20 kişi ödeme yaptı ancak çok geçti. Ransom_man yanlışlıkla tüm veri tabanını darknet üzerindeki bir foruma sızdırdığı için bilgileri zaten yayınlanmıştı.

Bilgiler hala internette paylaşılıyor.

Kivimäki, 2014’te 17 yaşındayken gözaltına alındı ve 50 bin 700 bilgisayar korsanlığı saldırısından suçlu bulundu. Ancak hapse atılmadı. Kivimäki ve suç ortaklarının bu yolla caydırılamayacağı düşüncesi hakimdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
25 yaşında Avrupa’nın en çok aranan suçlularından biri olan bilgisayar korsanına hapis cezası! – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz