7 feribot ile 21 saatte gidiliyordu! Tam bir servet değerinde! Dünyanın en pahalı yolu! Şehirlerarası yolculuk kısaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç fiyortları, yüksek dağları ve doğal manzaraları ile bilinen bir ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu güzelliklerin yanı sıra ülkenin batı kesiminde yaşayan insanlar da büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Kristiansand ile Trondheim şehirleri arasındaki 1,100 kilometrelik bir yol için yalnızca 7 farklı feribot değiştirerek 21 saatlik bir yolculuk yapılıyor.Bu kadar zorlu bir süreci normal bir hale dönüştürmek için Norveç Hükümeti kolları sıvadı. 47 milyar dolarlık dev proje dünyanın en pahalısı oldu.

Norveçli vatandaşlar 47 milyar dolarlık kıyı otoyolu projesiyle şaşkına döndü. Ülke tarihinin en büyük altyapı girişimi olarak bilinen bu proje Norveç’in batı kıyısında muhteşem fiyortlar ve dramatik mağazaları ile ünlü bölgenin değişimi demek oluyor. Bölgede hizmet erişimi iyileştirilirken Norveç’in batı bölgelerinde yaşayan insanların yaşam kalitesinin artması amaçlanıyor.

Kapsamlı proje ile birlikte feribot geçişlerinin tamamen ortadan kaldırılması amaçlanırken köprü ve tünel inşası ile birlikte karaya ağanın kesintisiz bir şekilde devam ettirilmesi planlanıyor.

Devasa projede en dikkat çeken nokta ise Rogfast tüneli oluyor. 26.7 km uzunluğundaki Bu tünel dünyanın en uzun ve en derin yol tüneli olma özelliğine sahip olacak.

Boknafjord ile Kvitsøyfjord gibi doğal engelleri aşarak Bergen ve Stavanger şehirleri arasındaki mesafeyi 40 dakika kısaltacak. 2026 yılında tamamlanması planlanan dev projenin 390 metre derinlikte inşa edileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 feribot ile 21 saatte gidiliyordu! Tam bir servet değerinde! Dünyanın en pahalı yolu! Şehirlerarası yolculuk kısaldı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz