1. Haberler
  2. Gündem
  3. 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira ceza

920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira ceza

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tekin, ek ders ücretleri konusunda yapılan son güncellemelerle ilgili bilgi verdi. 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla, ek ders ücreti alarak ders veren öğretmenler için yüzde 25 oranında bir artış yapıldığını duyurdu. Bu artış, eğitimcilere “emek-ücret” ilişkisi çerçevesinde daha adil bir gelir sağlama amacını taşıyor. Bakan, ek ders ücreti karşılığında ders okutan öğretmenlerin, yalnızca fiilen okuttukları dersler için bu ücretten yararlandıklarını, başka bir uygulamanın mümkün olmadığını ifade etti.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyacının, sözleşmeli öğretmen istihdamı yoluyla karşılandığını belirtti. Sözleşmeli olarak başlayan öğretmenlerin 3 yıl sonunda kadrolu olarak atanabileceklerini açıkladı.

Tekin, ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesinin, öğretim faaliyetlerinin aksamadan sürdürülmesi amacıyla belirli durumlarda, özellikle aylıksız izinli ya da raporlu olan öğretmenlerin yerine ve atama yapılamayan kadrolar için geçici bir çözüm olarak kullanıldığını vurguladı. Bakan, bu durumun yalnızca zorunlu hallerde ve kısa süreler için başvurulan bir yöntem olduğunu belirtti.

Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim personelinin durumuna da değinen Tekin, bu kişilerin İş Kanunu hükümleri çerçevesinde, kurumlarıyla kendi aralarında yaptıkları iş sözleşmelerine göre istihdam edildiklerini ve asgari ücretin altında çalıştırılmanın söz konusu olmadığını ifade etti. Bakanlık tarafından yapılan denetimler sonucunda, mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen 920 özel öğretim kurumuna son bir yılda toplam 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira ceza
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz