1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aile Bakanlığı raporu olan o kişilere 7 bin 600 TL’lik yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı raporu olan o kişilere 7 bin 600 TL’lik yardım yapıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı yardım, tüberküloz ve Subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastalarını da kapsayacak şekilde genişletildi.

Yardımdan faydalanmak isteyen kronik hastalığı olan bireylerin başvurularını, hastalığın kesinleştiği yerel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapmaları gerekiyor. Başvuruların kabul edilmesi için, başvuru sahiplerinin vasileri veya kendileri tarafından başvurunun yapılması ve heyet raporu sunulması gerekiyor.

Bu yeni yardım programından yararlanabilecek kronik hastalıklar arasında tüberküloz ve Subakut sklerozan panensefalit (SSPE) bulunuyor. Her iki hastalığa da sahip olan bireyler, artık düzenli olarak 7600 TL yardım alabilecekler.

Bu yardım programı, kronik hastalığı olan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı ve bakım ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Ayrıca, bu yardım sayesinde hastaların ve ailelerinin maddi yükü hafifletilecek, böylece daha iyi bir yaşam sürmeleri sağlanacak.

Başvuruları kabul edilen bireyler veya vasilerine her ay düzenli olarak 7600 TL ödeme yapılacak. Ödemeler, her ayın 15 – 31’i arasında hak sahiplerine yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yeni yardım programı, kronik hastalığı olan bireyler için büyük bir destek sağlayacak. Daha fazla bilgi almak ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile iletişime geçebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aile Bakanlığı raporu olan o kişilere 7 bin 600 TL’lik yardım yapıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz