Akdeniz ısındı, şehri nem kapladı: Deniz canlıları tehlikede – Ceren Deniz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğa gözlemcisi Gökçe Coşkun, Antalya’da bugün nem bulutlarının en yoğun kollandığı anları fotoğraflayarak, “Antalya sis altında, göz gözü görmüyor. Şu an güneş dahi görünmüyor. Nemden güç soluk alınıyor” anekdotuyla paylaştı.

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü varsayımlarına göre, Antalya Körfezi’nde havadaki nem onanının yarın yüzde 88’e, cuma günü ise yüzde 92’ye yükselmesi bekleniyor. Sezilen hava sıcaklığının bugün 40 dereceye yükseldiği Antalya’da, ilerleyen günlerde sezilen sıcaklığın yine 30’lu sayılara düşeceği öngörülürken, hipotezlere göre hafta sonu nem oranı ise yüzde 91’e kadar yükselecek.

Uzmanlar, nem oranındaki süratli çoğalış için hava ve deniz ısısındaki süratli çoğalışının zincirleme tesirlerine işaret ediyor. Antalya Körfezi’nde deniz suyu sıcaklığı son yarıyılda yaz aylarındaki olağan kıymetleri aşarak 30 derecenin üzerine çıktı. Her sene ağustos ayında vasati 27-28 derece olan deniz suyu sıcaklığı, bugün şehir merkezinde 30,3’e yükseldi. Konyaaltı ve Konyaaltı ve Antalya Limanı’nda su sıcaklığı 31 dereceye yanaşırken Kaş’ta 30,4, Alanya’da ise 30,2 olarak ölçüldü.

Akdeniz’de abuhavanın son senelerde mevsim banallerinin üzerine çıkarak tropikal özellikler göstermeye başladığını belirten Akdeniz Üniversitesi AÜ Su Mahsulleri Fakültesi Öğretim Abonesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, deniz suyu sıcaklığının yükselmesindeki riski şöyle anlatıyor: Denizde yüksek sıcaklık ekosistemi son derece negatif tesirler. Özellikle Antalya’da banalin üstünde çoğalış var. Deniz suyu sıcaklığı pik yaptıktan sonra düşüşe geçecek. Ama böyle yarıyıllar, bazı deniz canlıları için tehlike oluşturuyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akdeniz ısındı, şehri nem kapladı: Deniz canlıları tehlikede – Ceren Deniz

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz