1. Haberler
  2. Gündem
  3. Alman Uzmanlardan Marmara Depremi Uyarısı: 7,4 Büyüklüğünde Olabilir

Alman Uzmanlardan Marmara Depremi Uyarısı: 7,4 Büyüklüğünde Olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da bulunan Potsdam Jeofizik Araştırma Merkezi’nden GFZ bir grup bilim insanı, Türkiye’nin tektonik yapısını araştırdı. Araştırma neticesinde, Marmara Denizi’nde 7,4 büyüklüğünde bir zelzele alana gelebileceği ihtarında bulundu.

Araştırma takımının lideri olan Dr. Marco Bohnhoff, Türkiye’nin zelzele potansiyeli hakkında ehemmiyetli bilgiler paylaştı. Bohnhoff, Marmara Denizi’ndeki fay hattının kilitli olduğunu ve enerji biriktirdiğini söyledi.

Bohnhoff, Marmara Denizi’ndeki fay hattını sismik boşluk olarak belirledi. Sismik boşluk, uzun zamandır zelzele üretmeyen ve büyük bir zelzele beklenen fay bölgesi anlamına geliyor.

Bohnhoff, İstanbul’da her 250 senede bir zelzele olduğuna dikkat çekti. Son büyük zelzelenin 1766 senesinde alana geldiğini andırdıran Bohnhoff, bu sebeple Marmara Denizi’nde 7 büyüklüğünde bir zelzelenin tetiklenebileceğini söyledi.

Araştırma takımının belirtilerine göre, mümkün Marmara zelzelesinin büyük olasılıkla fay’ın tamamen kilitli olduğu bir bölgede olacağına işaret ediliyor. Bu bölgelerden biri İsmeler fay segmenti, değişiği ise Ganos fay segmenti olarak adlandırılıyor.

İsmeler fay segmenti, İstanbul’un güneyindeki Kuzey Anadolu Fayı’nın KAF bir parçasıdır. Bu segmentte son büyük zelzele 1766 senesinde alana gelmiştir. Ganos fay segmenti ise Marmara Denizi’nin batısındaki KAF’nın devamıdır. Bu segmentte son büyük zelzele 1912 senesinde alana gelmiştir.

Bohnhoff, İsmeler veya Ganos fay segmentinde alana gelecek bir zelzelenin, İstanbul’u ve etrafını ciddi biçimde etkileyeceğini belirtti. Bohnhoff, Ganos fay segmentinin kırılması vaziyetinde zelzelenin büyüklüğünün 7,4’ü geçebileceğini de ilave etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alman Uzmanlardan Marmara Depremi Uyarısı: 7,4 Büyüklüğünde Olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz