1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya, İspanya ve İtalya’dan ‘vize’ açıklaması

Almanya, İspanya ve İtalya’dan ‘vize’ açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açıklamada, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığı ve vize başvuruları almaya devam ettikleri belirtildi.

Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği kaynakları, son haftalarda vize politikasında herhangi bir değişiklik yapılmadığını ve mart ayında başlatılan başvuru sisteminin hala aktif olduğunu ifade etti. Almanya’nın Ankara, İstanbul ve İzmir’deki temsilciliklerinin, yeni randevu uygulamasını sürdürdüğü ve vize başvurularını almaya devam ettiği vurgulandı.

Büyükelçiliğin X sosyal medya paylaşımında, bu sistemin tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunduğu ifade edilerek çok fazla vize başvurusu olması nedeniyle dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak bekleme sürelerinin birkaç hafta ya da birkaç ay gibi farklılık gösterebildiği kaydedildi.

İspanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları da Türk vatandaşları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını ve her gün vize verilmeye devam edildiğini belirtti. Mayıs ayı için randevuların dolu olduğu ancak yeni randevuların haziran için yakında açılacağı aktarıldı.

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları da mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam ettiğini ve vize başvurularının kapatılmadığını ifade etti. Randevuların ay bazında açıldığı ve haziran ayı için randevuların yakında açılacağı belirtildi.

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamalarda, bazı yayın organlarında yer alan “Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve vize başvurularının devam ettiği vurgulandı. Yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarkabildiği ancak başvuruların kapatılmadığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya, İspanya ve İtalya’dan ‘vize’ açıklaması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz