Ankara’da zamanla yarışılan hasat! Gün ışığıyla başlıyor, 2 saat sürüyor: Geç kalan pazarda yer bulamıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabahın ilk ışıklarında dut bahçelerinin yolunu tutan üreticiler, dutları olgunlaşma sürecine göre hasat ediyor. Sıcaklarla birlikte toplanması daha da zorlaşan dutların, güneşin doğuşuyla birlikte toplanması oldukça önemli.

Hasatla ilgili bilgi veren üretici Ersin Kaya şunları söyledi:

“Haziranın ilk haftası gün ışıması saat 04:30-05:00 arası olduğundan gün ışıyınca hasada başlayabiliyoruz. Saat 08:00’de dutları teslim etmemiz gerekiyor. Çünkü topladığımız dutlar Ankara’ya götürülüp pazarda yer bulacağından vaktimiz çok az. Hızlıca 2 ila 2.5 saat içerisinde toplamayı gerçekleştiriyoruz”

Dutları toplarken ağaçların altına file serdiklerini böylece hasadın daha da kolaylaştığını belirten Kaya, “Daha önce yere çarşaflar seriyorduk. Tabii dut yapacağımız zaman seriyordu o çarşafları. Fakat gece rüzgar estiği zaman dutlarımız boşa gidiyordu çünkü çarşaf olmuyordu. Ayrıca yağmur yağdığı zaman da çarşaflarla dut yapamıyorduk. Dutçular dut almadan gidiyordu. Şimdi bu sistemi kurunca hem dutlar toprağa değmiyor, çamur olmuyor, toz kapmıyor hem de akşam rüzgarlardan dolayı hiçbir ziyan olmuyor dutlarımızı sabah topluyoruz” dedi.

ankarada-dut-hasadi-1.jpg

Dutların ağaçta aynı anda olgunlaşmadığını da söyleyen Kaya, “Dut bir gün durup bir gün olgunlaşan bir ürün. Dut çok çabuk olgunlaştığı için 2 gün beklersek erginleşir. Biz de bu yüzden bahçemizi ikiye bölüyoruz. Bir gün bir tarafı, öbür gün diğer tarafı hasat edip toplamayı bitiriyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da zamanla yarışılan hasat! Gün ışığıyla başlıyor, 2 saat sürüyor: Geç kalan pazarda yer bulamıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz