1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’nın sadece 11 aylık suyu kaldı

Ankara’nın sadece 11 aylık suyu kaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarında su tüketimi çoğalış gösterirken senelik vasati 1 milyon 400 bin metreküp tüketim yer alıyor. Yaz aylarında yurttaşlarımız tüketimde tasarrufta bulunulurken su kasveti yaşanmaması için ihtiyatlar alınmaya başlandı. 11 ayık su kaldığı bilgisi verilirken bunu tasarruflu bir biçimde kullanılarak önümüzdeki senelere aktarım yapılması gerektiği doğrultusunda bilgi verildi.

Vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyunun halı, taşıt yıkamada kullanmamalarını, kullanılacaksa damlama sulama sisteminin seçim edilmesi gerektiği doğrultusunda ihtarlar yapıldı. Barbar sulamam yapmamalarını yurttaşlarımızdan rica ediyoruz ifadelerini kullanan Başkaya, Ankara geneline bakıldığında popülasyonun yüzde 89’unun merkezde yaşadığı belirtilirken birey başı günlük tüketim 240 ya da 250 litre olarak hesaplanılır.

ASKİ Genel Müdür Destekçisi Oktay Başkaya, yaptığı açıklama üzerine Ankara’nın toplam 11 barajdan beslendiğini yoğunluğun ise Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarında olduğu bilgisi verildi. Başkaya, 9 barajın depolama vazifeyi gördüğünü söyleyerek Ankara’daki barajların ölü hacimleri dahil, doluluk oranı 2022 senesinin temmuz ayında ki yüzde 41,50’ydi; 658 milyon metreküp suyun olduğunu belirtti.

Ankara’nın geçen aylarda yoğun yağış aldığını söyleyen Başkaya, yağışların çoğu Ankara’nın merkezinde olurken yağışların barajlarda tesiri olduğu fakat tatin edecek derecede olmadığının bilgisi verildi. Yağışlar daha çok merkezde yoğunlaşırken barajlar ise fazla etkilenmedi.

Son yarıyıllarda abuhava farklılığı ve kentsel yapılaşmanın tesiriyle özellikle şehir merkezlerinde ki kesimlerde ısınan havanın buğulaşmasıyla aniden yağış olarak dönüş yapıyor. Çamlıdere Barajı’nın yüzey alanı çok fazla olurken son 3 yıldır Ankara şehrinde kullanılabilir su ölçüsünde çoğalış Gerede sisteminde suyun tesiri oluyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın sadece 11 aylık suyu kaldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz