Aylık 41 Bin TL maaşı var! Kadınlar için kursu açıldı: Erkeklerin o mesleği kadınların işi oluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınların da çalışma hayatında aktif rol oynayabilmesi amacıyla sağlanan istihdam olanları dikkat çekiyor. Kadın istihdamının arttırılması amacıyla toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ortadan kaldırılırken kadınlara yönelik yapılan projelere de yenileri ekleniyor. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen kaynakçı yetiştirme kursları geçtiğimiz yıl bir protokole imza attı. İlk kez düzenlenen kaynakçılık meslek kursları başarıyla tamamlanırken kursiyer kadınların birçoğunun kaynakçılık mesleğine adım attığı belirtildi.

Kadınlar için sağlığına istihdam alanları genişlerken kaynakçılık kursları için eğitimlerin 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. 2 kez yapılacak kurslar için kayıt süreci devam ederken Gedik Eğitim Vakfı’nın Pendik’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen kurslara kayıt olmak isteyen kadınların 20 Mayıs tarihine kadar Kadıköy Belediyesi’nin Rasimpaşa Sosyal Hizmet merkezinde başvuruda bulunması gerektiği belirtildi.

Kadınların da erkeklerin görev alabildiği işlerde görev alabileceğini göstermek amacıyla yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Kaynakçılık meslek eğitim kurslarına ilgi her geçen gün artarken Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Ece Çizel Girişken ücretsiz verilen kaynakçılık kursuna İstanbul’un her ilçesinden ve her yaştan kadının başvuruda bulunabileceğini aktardı.

Girişken, “Toplumsal cinsiyet rolleri, toplumda mesleki ayrışmalara da neden oluyor. Bazı meslekler kadın, bazı meslekler erkek mesleği olarak algılanabiliyor. Bizler bunun doğru olmadığını savunuyoruz. Gerekli fırsatlar sunulduğunda herkesin her işi yapabileceğini söylüyoruz. Mesleklerin cinsiyeti yoktur, mesleklerin ustaları vardır. Bu projenin daha fazla kadına ulaşmasını bekliyoruz” sözlerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aylık 41 Bin TL maaşı var! Kadınlar için kursu açıldı: Erkeklerin o mesleği kadınların işi oluyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz