1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli ve Yerlikaya görüşmesi sonrası dikkat çeken gelişme: Olcay Kılavuz görevden alındı

Bahçeli ve Yerlikaya görüşmesi sonrası dikkat çeken gelişme: Olcay Kılavuz görevden alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bu kritik görüşmenin ardından Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz’un görevden alınması, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı.

Görüşmede İçişleri Bakanı Yerlikaya, bakanlığının son bir yıldaki icraatlarını ve özellikle terörle, çetelerle ve organize suç örgütleriyle mücadelede kaydedilen ilerlemeleri Bahçeli’ye aktardı. Özellikle MHP Lideri Bahçeli ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun darbe iddiaları ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde açığa alınan ve tutuklanan emniyet mensupları ile ilgili iddiaların ardından gerçekleşen bu görüşmenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle yapıldığı belirtildi.

Yerlikaya, Bahçeli’ye suç örgütleri ve terörle mücadelede karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukları aşmak için attıkları adımları anlattı. Özellikle organize suç örgütleriyle mücadelenin finansal ayağında atılan adımları detaylandırdı. Bahçeli’nin grup toplantılarında Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanlığı’nda yaşanan olaylar ile ilgili yönelttiği soruların yanıtlarını doğrudan iletti.

Görüşmenin ardından, gazeteci İsmail Saymaz, MHP liderinin danışmanı Olcay Kılavuz’un görevden alındığını bildirdi. Kılavuz’un görevden alınması, Yerlikaya’nın açıklamalarının hemen ardından gerçekleştiği için dikkat çekti. Bu gelişme, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı ve arka planı merak konusu oldu.

Olcay Kılavuz’un adı, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in suikastında geçiyordu. Ankara’da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ateş’in eşi Ayşe Ateş, suikastın planlayıcıları olarak eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı işaret etmişti. Ayşe Ateş, “Eşim, ‘Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor’ demişti” ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişme, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırırken, Olcay Kılavuz’un görevden alınmasının arka planı ve etkileri merak konusu olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşen bu görevden alma kararı kafalarda soru işaretine neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahçeli ve Yerlikaya görüşmesi sonrası dikkat çeken gelişme: Olcay Kılavuz görevden alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz