1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli’den Dervişoğlu zaferine ‘ihanet’ yorumu

Bahçeli’den Dervişoğlu zaferine ‘ihanet’ yorumu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 4 yıl devam edecek seçimsiz bir döneme girildiğini söyleyen Bahçeli, “Önümüzdeki zorlu süreç, doğru, kararlı ve sonuç odaklı gelişmelere birer birer sahne olmalıdır. Milletimizin beklentisi sürdürülebilir hizmettir. Cumhur İttifakı, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin yedi emin umudu, yegane ufkudur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milletler mücadelesindeki siyasi ve stratejik kuvvetimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sorgulayan, karalayan çevrelerin asıl korkusu uyanan devin ayağa kalkması, küresel ve bölgesel hadiseler karşısında ne diyeceği merak uyanduran Türkiye’nin doğuşudur.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarına değinen Bahçeli, “Açıkça ifade etmek isterim, İsrail’in Gazze’de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi bilhassa Türkiye’dir. Çocukların, kadınların dökülen kanları yerde kalmayacaktır.” dedi. Bahçeli, Birleşmiş Milletler’in Filistin sorununun çözümünde acz içinde bulunduğunu, bir reforma tabi tutulmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Güvenlik konseyindeki veto sistemi makul çözüm arayışlarını tıkamakta. Konsey yapısı ve daimi üyelerin veto yetkisi nedeniyle dünya barışı ve çatışmaların önlenmesi için bir umut olmaktan bugünkü haliyle çok uzaktır.” şeklinde konuştu.

Veto yetkisi yerine çift çoğunluk sistemini getirilmesi veya daha geniş bir ülke yelpazaesinin uluslararası karar alma sürecine dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Netenyahu vakti geldiğinde Lahey’de yargılanacaktır. İsrail halkı Netanyahu’nun şiddet politikalarından rahatsızdır. Bu cani mutlaka görevden uzaklaştırılmalı. Netenyahu başta olmak üzere İsrail hükümetinde görev alan bakanlar ne diyorsa üç aşağı beş yukarı aynısını ülkemizde dile getiren istismarcılar bulunmaktadır. Soyadını ağırlığını taşımaktan aciz olanların nerede durduğunu, çıkarları uğruna nasıl da şuur kaybına uğradıklarını herkes bilecektir.” dedi.

Bahçeli, konuşmasında, “İstanbul Belediye Başkanı’nın ABD’nin bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda Hamas’a terör örgütü iftirası attığını” söyleyerek, “PKK’ya terör örgütü diyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Hamas’a terör örgütü yaftası vurmasının akılla bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz? Siyasetin Jetgil’leri neredesiniz? Niye 3 maymunu oynuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye ziyaretine ilişkin de, “Önce İstanbul’a gelen, alelacele belediye başkanı ile görüşme yapan Almanya Cumhurbaşkanı’nın döner diplomasisinin yanı sıra Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermesi samimi dileğimizdir. Ankara’ya gelmeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na koşan Almanya Cumhurbaşkanı’nın niçin böyle bir program akışına ihtiyaç duyduğu bizim nezdimizde soru işaretleriyle doludur.” diye konuştu.

Türkiye’nin Kürt sorunu olmadığını, çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu bulunduğunu kaydeden Bahçeli, “Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya, demokrasi, özgürlük ve insan hakkı kisvesine bürünerek hizmet edenler alçakların en alçağı, hainlerin en hainidir. Bu millet büyük bir millettir. Kültürü, danışması göz önüne alındığında Türkiye’deki Alevi- Sünni çatışmasını Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı kız alıp kız vermekte yeni bir Türkiye inşa etmektedir. Türk ile Kürt’ü, Alevi ile Sünni’yi birbirinden koparmanın emelini taşıyanlar emperyalizmin tasmalı yanaşmalarıdır. Bölücü terör sorunu yeni yüzyılda kesinlikle bitecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahçeli’den Dervişoğlu zaferine ‘ihanet’ yorumu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz