1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Koca Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze’deki katliamı hatırlattı: İnsanlık vicdanı darağacında

Bakan Koca Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze’deki katliamı hatırlattı: İnsanlık vicdanı darağacında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koca, konuşmasında özellikle gelişmiş ülkelerin Gazze’deki insanlık suçlarına karşı gösterdiği sessizliği eleştirdi. “Hepimizin gözleri önünde insanlık onurunun üstünde tepinirlerken, bir çocuk hekimi, bir baba ve bir evlat olarak başka bir konuşma yapmayı mümkün görmüyorum,” diyen Koca, Gazze’deki vahşetin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Gazze’de en ilkel yöntemlerle çocukların ve bebeklerin katledildiğini vurgulayan Koca, “Sözde ileri denen demokrasiler, sessizliklerini korumayı tercih ettiler, toplumların sesine kulak tıkadılar,” ifadelerini kullandı. Bu sessizliğin kabul edilemez olduğunu belirterek, insanlık adına harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yüzyılın ilk çeyreğinin tamamlanırken, insani değerlerin tehdit altında olduğunu belirten Koca, dünya genelinde insan hakları söylemlerinin birer yanılsamadan ibaret olduğunu ve Gazze’deki durumun bunun acı bir gerçeğini ortaya koyduğunu dile getirdi. Koca, “Hepimiz, bu kara ve karanlık tarihin mahkumlarıyız. Hastane bombalamak için hiçbir meşru neden olamaz. İnsanlık; hastalar, doktorlar, hastaneler, bombalara hedef olurken susamaz. Masum çocukların yüzüne bakacak halimiz kalmadı. İnsanlığın şeref ve haysiyeti üzerine ölüm kusanlar, utanmıyor. Yapabilecek bir şey yoksa, bari biz utanalım.” dedi.

Bakan Koca, insanlığın vicdanının darağacında sallandığını belirterek, “Bu trajedi son bulmadıkça, yarın için hiçbir insanın onurunu koruyabileceğinin garantisi kalmamıştır. Bu salonun tamamı, hepimiz, tüm insanlık, sessiz kalarak, suça ortak oluyoruz. İnsanlık, güçlü olana eğilmekten kurtulup, onuru için ayağa kalkmalı,” şeklinde konuştu.

Bakan Koca, Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında Filistin’i tanıyan İrlanda ve İspanya’nın sağlık bakanları başta olmak üzere Filistin, Mısır, Azerbaycan ve Özbekistan sağlık bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, Gazze’deki durum ve sağlık alanında iş birliği konuları ele alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Dünya Sağlık Asamblesi’nde yaptığı bu önemli konuşma, uluslararası toplumun dikkatini Gazze’deki insanlık dramına çekmeyi ve harekete geçmesini sağlamayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Koca Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze’deki katliamı hatırlattı: İnsanlık vicdanı darağacında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz