Bakan Tunç’tan DEM Parti’nin kapatılmasına ilişkin açıklama: “Gerektiğinde yetkimizi kullanırız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Partililere yönelik başlatılan soruşturma ve gündeme gelen parti kapatma konusu ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Tunç, “milletin sinir uçlarıyla oynanırsa, soruşturma ile karşı karşıya kalınır” dedi. Demokratik hukuk devletlerinde terörün hiçbir türlüsüne izin verilmediğini belirten Tunç, açıklamasında “Terör örgütlerinin hepsiyle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

DEM Partililer için “terörle aranıza mesafe koymanız gerekiyor” sözlerini sarf eden Bakan Tunç, “millet size hizmet edin diye oy veriyor, terörü destekleyin diye değil. Teröre destek veren açıklamalar yapar ve bu tür bir politika yolunu izlerseniz, yetkili makamlar devreye girer” dedi.

Bakan Tunç konuşmasında “Milletin hassas değerleriyle, sinir uçlarıyla oynarsanız elbette soruşturma ile karşı karşıya kalırsınız. Dem Parti’nin 78 belediyesi var. Buralarda terörü destekleyen bir uygulama yer alırsa ne olacak? Geçmişte olan şeyler tekrar yaşanır. Kimse bir partinin durduk yere kapatılmasını, bir belediyeye kayyum atanmasını istemez. Ancak siz devletin kaynaklarını millete değil de millet düşmanlarına aktarma peşinde olursanız, geçmişteki o uygulamalar gündeme gelir. Anayasa ve hukuk çerçevesinde yetkiler kullanılır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Tunç’tan DEM Parti’nin kapatılmasına ilişkin açıklama: “Gerektiğinde yetkimizi kullanırız”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz