1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakanlık Bir Listeyi Daha Yayımladı: Vatandaşa Dana Eti Diye Domuz Eti, Salça Diye Boya Yedirmişler

Bakanlık Bir Listeyi Daha Yayımladı: Vatandaşa Dana Eti Diye Domuz Eti, Salça Diye Boya Yedirmişler

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında yürüttüğü denetimleri artırarak devam ediyor. Günlük olarak güncellenen listelerle kamuoyunu bilgilendiren bakanlık, Köfteci Yusuf’un ürünlerinde sağlık açısından tehlikeli bulgulara ulaştı. Özellikle “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” kategorisinde yer alan köfte ve döner ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi dikkat çekti.

Yapılan incelemelerde, yalnızca et ürünlerinde değil, diğer gıda maddelerinde de sahtecilik ortaya çıktı. Testler sonucunda kekikte yabancı maddeler bulunduğu, salçada boya kullanıldığı ve zeytinyağı yerine tohum yağlarının satıldığı belirlendi.

Bakanlık, gıda ürünlerinden aldığı örnekleri laboratuvar ortamında test ederek sahtecilik ve tağşişi tespit ediyor. Bu süreçte özellikle fiyatı, tadı, rengi veya kokusuyla şüphe çeken ürünlerden kaçınılmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.

Son dönemde et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi birçok üründe taklit ve tağşişin sıkça görüldüğünü belirten yetkililer, tüketicileri bilinçli olmaya çağırıyor. Sağlıklı bir tüketim için şüpheli görülen ürünlerden uzak durulması gerektiği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlık Bir Listeyi Daha Yayımladı: Vatandaşa Dana Eti Diye Domuz Eti, Salça Diye Boya Yedirmişler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz