1. Haberler
  2. Gündem
  3. Batman’da çağrıların yüzde 81’i asılsız

Batman’da çağrıların yüzde 81’i asılsız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız ihbar ve gereksiz aramalarla meşgul edenlere ciddi para cezalarının uygulanacağını duyurdu. İlk defa gereksiz arama yapanlara 1.980 TL, tekrar eden aramalarda ise 3.960 TL idari para cezası kesilecek. Valilik, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Valilik açıklamasında, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul edenlerin, gerçekten acil durumda olan kişilere ulaşımı engellediği ve bunun hayati riskler taşıdığı vurgulandı. “Vatandaşlarımızın her an ulaşabilmesi için ücretsiz olan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız ihbarlarla hat yoğunluğu oluşturanlar, vatandaşın can ve mal kaybı riski yaşamasına neden olmaktadır” denildi. Bu nedenle, acil yardım hizmetlerinin aksatılmaması için gereksiz aramalar konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Yılın ilk beş ayında Batman 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen çağrıların sadece yüzde 18,52’si vakaya dönüşmüş, geri kalan yüzde 81,48’i ise asılsız ihbar olarak kaydedilmiş. Açıklamada, acil olmayan aramaların fatura sorma, elektrik, su, doğal gaz gibi hizmetlerle ilgili sorular, sürekli sessiz çağrı bırakma ve argo konuşmalar gibi durumları içerdiği belirtildi.

Batman Valiliği, Emniyet, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, Orman ve AFAD gibi acil yardım hizmeti veren kurumları ilgilendiren konularda hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Acil olmayan aramalar nedeniyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın zorlaştığı, bu durumun bazen hayat kaybına ve sakatlanmalara yol açabildiği vurgulandı.

Valilik, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul etmemeleri için duyarlı olmalarını istedi. “112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz meşgul edenlere ceza uygulanacak” denilen açıklamada, asılsız ihbarların sadece hizmetlerin aksamasına değil, aynı zamanda acil durumlarda can kayıplarına da neden olabileceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Batman’da çağrıların yüzde 81’i asılsız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz