Bayrampaşa Çevik Kuvvet’te neler oluyor: Baskı, mobbing, yoğun çalışma… – Cihan Başakçıoğlu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu cümleler Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yapan bir polisinin mesajından. Son üç yıldır gündemden düşmeyen polis intiharları, Meclis’te defalarca soru önergelerine konu oldu. Emniyet teşkilatı içerisindeki mobbing ve amir baskısı iddiaları da gündemdeki yerini korurken, söz konusu iddiaların son adresi Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü oldu. Günde 19-20 saati bulan çalışma saatleri, amir baskısı, mobbing ve daha birçok durumla karşı karşıya kalan polisler, yaşadıkları durum karşısında emekli polislere, hak savunucularına ve siyasilere ulaşmaya başladı.

Polislerin ulaştığı isimlerden biri de meslektaşları Yalçın Doğan. 1992 yılında İzmir 100. Yıl Polis Okulu’nda mesleğe başlayan Doğan, 2017 Kasım ayına kadar çeşitli illerde ve birimlerde görev yaptı. Emniyet’ten kendi isteği ile emekli olan Doğan, 2013 yılında kurulan ve ciddi tartışmalarla kapatılan Emniyet-Sen üyesi polislerden biriydi. Şu anda 2020 yılında emekli polisler öncülüğünde kurulan Vatan ve Hürriyet Partisi’nin genel başkanlığını yürüten Doğan, Bayrampaşa Çevik Kuvvet’ten kendisine ulaştırılan mesajları Gazete Duvar ile paylaştı.

Söz konusu şikayetlerin kendisine sosyal medya üzerinden ve diğer mesajlaşma uygulamalardan geldiğini belirten Doğan, “Bizler de o şikayetlerin geçerli olup olmadığını araştırıyoruz ve sonrasında çözülmesi adına paylaşıyoruz. Şikayetlerin ana kaynağını amir-müdür mobbingi oluşturmakta. Teşkilat içerisinde mobbinge uğradığınızda kuraldır bir üst amire şikayetinizi iletmek. Ancak şikayetinizi ilettiğiniz taktirde mobbingi uygulayan amir yerine cezalandırılan siz oluyorsunuz. Teşkilat sadece amir mesleği haline getirildi” dedi.

“Adında memur kelimesi olmasına rağmen çalışma süre ve şartlarının memurlukla bir alakası yok. Tamamen amirin keyfiyetine kalmışsınız” diyen Doğan, “Bayrampaşa Çevik kuvvet ile ilgili olarak bizlere yazacak bir şey kalmamış. Çalışan arkadaşların moral motivasyonları kalmamış, psikolojileri tükenmiş, aile ve sosyal hayatlarına adeta darbe vurulmuş. Yapılması gerekenlerin ne olduğunu amirler çok iyi bilmekle beraber asla yapmayacaklar. Ayrıca her ayın 15’inde yatırılan terör tazminatları da 26 Ağustos itibarıyla yatırılmamış. Geceniz yok, gündüzünüz yok. Her memurdan ayda en az 80 saat fazla çalışıyor ve karşılığını da alamıyorsunuz. Cezada son hız uygulanan prosedürler, iş hakkını almaya veya ödüle geldi mi en son da bile yoksunuz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu iddialar ve şikayetler görmezden gelinmeye devam edildiği müddetçe, polislerin sağlıklı bir psikolojisi olmayacağının altını çizen Doğan şöyle devam etti: “Çözüm olmazsa, en önemli hak olan yaşam hakkının bireyin kendi eliyle sonlandırılmasının önüne geçilemeyecek ve kendi yaşamına en çok son veren kurum olmaktan kurtulamayacaktır. Yine aynı şekilde cinnet getirip kendisine ve çevresine zarar veren polislerimiz oluyor ve olmaya devam edecektir. Psikolojisi bozulan polislerimiz sağlıklı düşünerek ve doğru davranış sergileyemez. Fevri davranışlar artarak devam edecektir. Mobbing ve baskı uygulayan amirlere karşı zarar verici davranışlarda artışlar görebiliriz. Şikayetler içerisinde ‘artık dayanamıyoruz’, ‘başka çaremiz kalmadı’, ‘yeter artık’ diyen kişinin kendisi umurunda değildir ve bir başkasına da kolaylıkla zarar verebilir. Bazı illerden yoğun mobbing ve baskı mesajları alıp vahim olayların meydana geleceğini hissediyoruz. Engellemek adına da elimizden geleni yapıyoruz ama elim olayların önüne geçemiyoruz. Gerçek anlamda ciddi önlemler alınması gerektiğini, gidişatın iyi olmadığını görüyoruz. Bir an önce tedbirler alınmalıdır, aksi takdirde hepimizin üzüleceği olaylara şahit olabiliriz.”

Doğan’a ulaşan mesajlardan bazıları ise şöyle;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayrampaşa Çevik Kuvvet’te neler oluyor: Baskı, mobbing, yoğun çalışma… – Cihan Başakçıoğlu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz