1. Haberler
  2. Gündem
  3. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki giriş kısıtlamaları Meclis gündeminde

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki giriş kısıtlamaları Meclis gündeminde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite yönetimi, mezunların, emekli veya görevine son verilen akademisyenlerin ve öğrencilerin kampüse girişlerini keyfi bir şekilde engelliyor. Bu engellemelerden etkilenenler arasında, üniversite yönetimi tarafından görevine son verilmek istenen Can Candan, görevden uzaklaştırılan Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nden emekli öğretim üyesi Murat Gülsoy, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmış akademisyen Albert Ali Salah ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de bulunuyor. Hatta, üniversitenin seçimle göreve gelen ilk rektörü olan ve 1992-2000 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Üstün Ergüder bile 23 Nisan 2024 tarihinde kampüse alınmadı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. İnci’nin uygulamalarının, Boğaziçi Üniversitesi’nin emekli öğretim üyeleri, mezunları, öğrencileri ve aktif çalışan akademisyenleriyle birlikte oluşturduğu geleneği baltalayıcı nitelikte olduğunu ifade etti. Taşkın, “Mezunların ya da eski akademisyenlerin kampüse girmesine engel olmanın, ev sahibini kendi evinden kovmaktan farkı yok. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değil” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, 2022’de 126, 2023’te 43 ve 2024’te 22 olmak üzere toplamda 191 kişinin mezun kartını iptal etti. Ancak, bu kartların hangi gerekçelerle iptal edildiği konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü akademik geleneğine zarar verdiği düşünülen bu uygulamalar, üniversitenin içindeki ve dışındaki birçok kesim tarafından eleştiriliyor. Prof. Dr. Taşkın, bu uygulamaların sona ermesi ve üniversitenin özgür akademik ortamına geri dönmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki giriş kısıtlamaları Meclis gündeminde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz