CHP lideri Özgür Özel’den ‘1 Mayıs’ için iktidara çağrı: “Emekçinin elini havada bırakmayın”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Özgür Özel, 1 Mayıs tartışmalarında tarafını belli etti. İktidara 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması yönünde çağrıda bulunan Özel, “Bir zamanlar, 1 Mayıs’ta Taksim’i biz halka açtık diyenler, şimdi AYM kararını uygulamıyor, kanunsuz emirler veriyor. Yargı 1 Mayıs’ta Taksim açık olsun dedi. Elimizi uzatıyoruz. Bu el emekçinin ve barışın elidir. Emekçinin elinin havada bırakmayın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Karar alıcılara buradan sesleniyorum. Var mısınız? Ben kefilim ve işçilerle birlikte orada olacağım. Bir kişinin bile burnu kanamayacak. Taksim’i 1 Mayıs’ açın ve 31 Mart Yerel Seçimlerindeki mesajı aldığınızı halka gösterin” dedi.

Özgür Özel, AYM kararına karşı iktidarın hala Taksim’in 1 Mayıs’ta halka ve emekçilere kapatılma kararı vermesini yersiz bir kaygı ve kompleks olarak değerlendirdi. Özel, anayasa kararlarına halkın da iktidarın da uyma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak, “Anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, diğer kısımlarını ihlal edersen orada devlet de anayasa da ortadan kalkar, keşmekeş ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP lideri Özgür Özel’den ‘1 Mayıs’ için iktidara çağrı: “Emekçinin elini havada bırakmayın”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz