1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’de koltuk savaşı: İmamoğlu çekildi, Özel hazırlanıyor!

CHP’de koltuk savaşı: İmamoğlu çekildi, Özel hazırlanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’u idareyen ve 2023 tercihlerinde Cumhurbaşkanlığına aday olması beklenen bir politikacı. Ancak son aylarda CHP’de metamorfoz rüzgarının lideri olarak da görülüyordu. Parti içindeki karşı kanat, Kılıçdaroğlu’nun uzun vakittir iktidara gelememesini tenkit eterek, genel başkanlık için İmamoğlu’nu işaret ediyordu. İmamoğlu da bu temenniyi körükleyen açıklamalar yaparak, Ankara’ya göz kırpmıştı.

Ancak geçtiğimiz günlerde yaptığı basın buluşmasında, genel başkanlık yarışına girmeyeceğini ve İstanbul Megakent Belediye Başkanlığına devam edeceğini duyurdu. Bu kararın arkasında ne uyuduğu ise merak mevzusu oldu. Bazı iddialara göre, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na aday olmayacaksanız İstanbul için bir başka adı hazırlayacağım iletisini iletti. Bu iletinin kaynağı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Barış Yarkadaş olarak gösterildi. Ancak Yarkadaş, böyle bir iletileşmenin olmadığını ve iddianın gerçek değil olduğunu söyledi.

Bazıları ise İmamoğlu’nun geri adım atmasının nedeninin cesaret noksanlığı olduğunu düşünüyor. CHP daha önceki milletvekili Mehmet Sevigen, “Yeterince cesur davranmadığı için bunu elinin tersiyle itti” dedi. Sevigen, aynı zamanda Kılıçdaroğlu’na da istifa çağrısı yaptı ve “Kılıçdaroğlu gitmediği sürece CHP’nin tercih kazanamayacağını” söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, parti içindeki metamorfoz arzlarına ve tenkitlere kulak tıkamaya devam ediyor. Parti idaresini delege eliyle tanımlayarak, Ekrem İmamoğlu’nu saf dışı vazgeçtiği iddia ediliyor. Ayrıca parti içindeki kavgalar mevzusunda suskun kalmayı seçim ediyor. Son olarak Nevşehir’de yaptığı ziyarette, gazetecilerin suallerini cevapsız bıraktı.

Kılıçdaroğlu’na en büyük tepki ise, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, koltuğu vazgeç çağrısıyla Bolu’dan Ankara’ya yürüdü. Yürüyüşü sırasında çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Özcan, “Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk’e karşı Dersim harekatından dolayı içinde bir kin var. Atatürk sözcüğünden çok beğenmediğini düşünmüyorum” dedi. Bu laflar, CHP’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e hürmetsizlik olarak idrak edildi ve Özcan’a sert tepkiler geldi.

Kılıçdaroğlu’na müteveccih tenkitlerin bir öteki kaynağı ise, CHP’nin daha önceki tüfekleri. Partinin duayen adları, Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiği 2010 senesinden bugüne kadar CHP’yi tek başına iktidara getirmek yönünde hiçbir gayret göstermediğini, koltuğundan kalkmadığını ve kendisine komplo ile getirildiğini söylüyorlar. Bu adlardan biri olan daha önceki milletvekili Sinan Aygün, “Sayın Kılıçdaroğlu, bir komplo neticeyi o göreve geldi. O göreve getirenler git demeyene kadar o sebeple gitmediği söyleniyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl getirildiğini Wikileaks dokümanları ortaya koyuyor” dedi.

CHP’de metamorfoz rüzgarının estirecek bir öteki ad ise Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel. Özel, parti içindeki karşı kanadın temsilcisi olarak görülüyor ve genel başkanlık için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Hatta kulislerde, Özel’in Ekrem İmamoğlu ile uyuştuğu ve Ağustos ayı bitmeden adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.

Bu iddiaya göre, Özel ve İmamoğlu arasında bir işbirliği var. Buna göre, Özel genel başkanlığa aday olacak ve İmamoğlu da 2028 tercihlerinde cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu tasarının hakikatleşmesi için ise, Özel’in parti içindeki takviyeyi çoğaldırması gerekiyor. Bu sebeple, Özel son yarıyılda parti teşkilatlarıyla sık sık görüşüyor ve metamorfoz iletileri veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de koltuk savaşı: İmamoğlu çekildi, Özel hazırlanıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz