1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’den İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem

CHP’den İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yürüyüşe çok sayıda vatandaş, CHP’li belediye başkanları ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı.

İsrail Başkonsolosluğu önüne gelen kitle, burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik okudu. Çelik’in okuduğu açıklamada Gazzeliler’in bugün kendi vatanlarında mülteci kampında kaldığına dikkat çekilerek şöyle dendi:

“Adım adım işgal edilmiş topraklarında, bombalanan kentlerini terk etmiş, Refah bölgesine sıkışmış durumdalar. Ancak yine de göklerden yağan bombalar altında can veriyorlar!

Her geçen gün insanlık bir adım daha geriye gidiyor. Gazze’de fütursuzca dökülen masum kanlar, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın yüreğine işliyor. Modern ve öncü diye adlandırılan demokrasiler, bu vahşete sessiz kalarak tarihin en karanlık sayfalarına adlarını yazdırıyor. Mazlumların çığlıklarına kulak tıkayanlar, vicdanlarını ve insanlıklarını da toprağa gömüyor. Cansız bedenlerin kanıksanması, zulmün ve adaletsizliğin daha da yayılmasına sebep oluyor.”

“Tüm dünyanın gözleri önünde insanlık tarihinin en şiddetli katliamlarından birisi Gazze’de yaşanıyor” ifadelerinin yer aldığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana yaşananlar şöyle özetlendi:

“7 Ekim’den bu yana, yaklaşık 15 bini çocuk ve 10 bini kadın olmak üzere 36 bine yakın Filistinli acımasızca katledildi. 10 binden fazla insan enkaz altından dahi çıkarılamadı.

En az 80 bin insan bu vahşi saldırılardan dolayı yaralandı. Her birinin ardında bir aile, bir sevilen, bir umut parçası yatıyor. Her biri, insanlığın yüzleşmek zorunda olduğu büyük bir acının yansıması… Her biri, vicdanlarımızı sızlatan ve harekete geçmemiz gerektiğini haykıran sessiz bir çığlık.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’den İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz