1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Gökçen’den Tahir Elçi Davası’nda sanıkların beraatinin istenmesine tepki: Sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerekir!

CHP’li Gökçen’den Tahir Elçi Davası’nda sanıkların beraatinin istenmesine tepki: Sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerekir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, savcının beraat istemesine tepki gösterdi. Sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Gökçen, şunları söyledi:

“Diyarbakır Baro Başkanı, insan hakları savunucusu avukat Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde hepimizin gözünün önünde, kameraların önünde katledildi. Aradan geçen 8 yılı aşkın bir süreye rağmen bu cinayet halen aydınlatılmadı. İddianame yetersiz bir şekilde düzenlendi, deliller yetersiz bir şekilde toplandı. Talep edilen bütün tanıklar dinlenmedi. Bugüne geldiğimizde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bütün sanıkların beraatine karar verilmesi yönünde bir mütaalada bulundu. Bu durum uzun yıllardır devam eden cezasızlık politikasının Tahir Elçi davası için de sürdürüldüğünü gösteriyor.

Bizler tekrarlıyoruz. Bu olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve tüm sorumluların açığa çıkması, bu sorumluların hepsinin yargı önünde hesap vermesi gerekir. Kamuoyu merak ediyor. Kameraların, herkesin gözünün önünde işlenen bir cinayetten, suikasatten bahsediyoruz. ‘Tahir Elçi için adalet’ demeye devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Gökçen’den Tahir Elçi Davası’nda sanıkların beraatinin istenmesine tepki: Sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerekir!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz