CHP’nin nepotizmle imtihanı ve Ekrem İmamoğlu’nun CHP’li başkanlara ayarı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından birçok belediye el değiştirirken, yeni kadrolaşmalar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

CHP’de Özgür Özel, genel başkanlık koltuğunu sağlama alıp liderliğini ispatlamak için bir dizi adım atarken; bazı CHP’li belediyelerde ise “sessizce” kadrolaşmalar sürüyor. Özel’in ilk önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardından da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin parti içinde ve kamuoyundaki yankıları sürerken; CHP’nin belediyelerdeki nepotizmle imtihanı da başladı.

Yerel seçimlerin ardından CHP yönetimine geçen bazı belediyelerde oluşan kadrolaşma kamuoyunun gündemini meşgul ederken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan önemli bir çıkış geldi.

Nepotizm olarak bilenen ve kamuoyunda “akraba kayırmacılığı” şeklinde adlandırılan kadrolaşmalar için AK Partili belediyeler çokça eleştirilmişti. 31 Mart seçimlerinin ardından benzer tablolar CHP’li bazı belediyelerde de yaşanmaya başladı.

CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeğenini belediye şirketine yönetim kurulu başkanı olarak getirmesinin yankıları sürerken, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın kayınbiraderi Basri Onur Dedetaş’ın da Ataşehir Belediyesi Afet İşleri Müdürü olarak atandığı haberleri sosyal medyada gündem oldu.

CHP’li isimlerin yakın akrabalarını işe almasını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sert konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’e tepki gösteren İmamoğlu, “Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim.” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, akraba ataması yapan belediye başkanlarına çağrıda bulunurken, CHP Genel Merkezi’ne de görev hatırlatması yaptı. İmamoğlu, “Derhal gereğini yapmalılar. Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak, kendi vicdanı da hesap soracak. Gitsin marifetini başka yerde göstersin. Bu konuda çok netiz. Bu konuda taviz yok.” diye konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, konuya ilişkin açıklamasının devamında, “Derhal o yanlışı düzeltecek. ‘Kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur. Düzeltiyorum, işime bakıyorum.’ diyecek. Bitti, bu kadar basit.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’nin nepotizmle imtihanı ve Ekrem İmamoğlu’nun CHP’li başkanlara ayarı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz