Çorlu tren faciasında karar çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan’a 15 yıl, Levent Meriçli’ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin Karasu’ya 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

CHP lideri Özgür Özel, 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası davası için Çorlu’ya gitti. Kazada yakınlarını kaybeden ailelerle duruşma öncesinde bir araya gelen Özel, yaptığı açıklamada, Çorlu’da annelerin, ailelerin direncinin bütün mazlum ve mağdurlara örnek olması gerektiğini ifade etti.

Davayı yakından takip ettiklerini söyleyen Özel, “Son sözüm şudur; biz geçen sefer söylemiştik, çok daha kararlı, çok daha güçlü ve çok daha kalabalık geleceğiz diye. Bunu sağlayan halkın iradesi. 31 Mart’ta her türlü adaletsizliğe ‘dur’ dediler. Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar, bugün bir kere daha düşünsünler.” ifadelerini kullandı.

Özel, 31 Mart’ta milletin Çorlu’da yavrusunu kaybetmiş annelerin yanında durduğunu vurguladı. Halkın bundan sonra da mazlumların ve masumların yanında olacağını belirten Özel, şunları kaydetti:

“Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşındaki, 5 yaşındaki küçücük yavruların hakkına girenlerin peşini bırakmam.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çorlu tren faciasında karar çıktı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz