1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hepimiz aynı gemideyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hepimiz aynı gemideyiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOBB İkiz Kuleleri’nde düzenlenen TOBB Genel Kurulu’nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Küresel ekonomik durumdan maalesef biz de etkileniyoruz. 6 Şubat depremlerinin maliyeti 104 milyar dolar ulaşmış durumda. Oda ve borsa başkanlarımız da nasıl bir yıkımla karşı karşıya kaldığımızı iyi bilirler. Yerel seçimlerde sandıkta bedel ödeme pahasına, ekonomide kararlı duruşumuzu bozmadık” şeklinde konuştu.

Konuşmasında ekonomik zorlukları vurgulayan Erdoğan, “Hepimiz Türkiye gemisinin yolcusuyuz. Bu gemiyi fırtınalı denizden sahile çıkarmak ortak görevimizdir. Kim bu geminin tabanın delik açmaya kalkarsa, onu engellemek ortak menfaatimize olacak. Sorunlarımız ortak olduğuna göre çözümleri de ortak akılla üretmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Şu anda 3 temel önceliğimiz bulunuyor. Bir yandan ülkeyi üreterek büyütmek ve kaynakları en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Alın terimizden başka bir şeye bel bağlayamayız. Tasarruf tedbirlerine tüm kamu kuruluşları ve personelleri uymak zorunda. Bu paketle, güçlü bir uygulama modelini devreye sokuyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malını korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

Erdoğan, “Şahsi istikbalimiz için ülkemize ek bir yük oluşturacak hiçbir adım atmadık, atmayız. Bugün bize serzenişte bulunanlar, yarın dua edecek. Uyguladığımız programın sonuçlarını almaya başladık. Ülkenin risk primi düşüyor. Dış finansmana ise erişim kolaylaşıyor. Kritik adımlar atmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, CHPli belediyelerin tanıdıkları işe alma iddialarına da değindi. Erdoğan, “31 Mart’ta sonra muhalefet belediyelerinde eşin dostun atamalarını ibretle izliyoruz. Gençlerimiz, bu tür kayırmacılık vakalarından rahatsız oluyor. Gençlerin kamu kurumlarına ve yöneticilerine olan güveninin sarsılmasına ve bu tür skandallara dur demek gerekiyor. Göreve seçilmiş olmak, orayı akraba çiftliğine dönüştürme hakkı vermez. Buralar arpalık değil, millete hizmet yerleridir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hepimiz aynı gemideyiz”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz