1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kur Korumalı Mevduat görevini yaptı, Adım adım çıkıyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kur Korumalı Mevduat görevini yaptı, Adım adım çıkıyoruz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve diğer ekonomik konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, KKM’nin başlangıçtan itibaren geçici bir düzenleme olduğunu belirterek, “Görevini yaptı, artık adım adım oradan çıkıyoruz.” dedi.

Yılmaz, KKM’de ciddi gerilemeler yaşandığını ifade ederek, 2023 Ağustos ayında 126 milyar dolar olan KKM’nin 31 Mayıs’ta 66,7 milyar dolara düştüğünü belirtti. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamasına göre, KKM kaynaklı zarar 833 milyar lira olarak kaydedildi.

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 38 seviyesine düşeceğini belirten Yılmaz, “Bu 1 yılda ekonomik ve sosyal politikalar öncelikliydi. İstihdamı artırma ve diğer taraftan enflasyonla mücadele önemli başlıklarımızdandı.” dedi. Yılmaz, 2026 yılına kadar enflasyonu yüzde 10’un altına düşürmeyi hedeflediklerini ve enflasyonla mücadelede önemli adımlar attıklarını söyledi.

Yılmaz, Türkiye’nin pandemi sonrası süreçten hızlı bir çıkış yaptığını ve ekonomide güçlü hale geldiğini belirtti. “Depremin etkileriyle tabii önemli bir bütçe ve cari açığımız vardı. Türkiye son 1 yılda bu riskleri bertaraf etti.” diye konuştu. 2023 yılı için bütçe açığının yüzde 6,4 olarak öngörüldüğünü ekledi.

Seçim sonrası Merkez Bankası rezervlerinde 60 milyar doların üzerinde bir artış olduğunu vurgulayan Yılmaz, döviz ihtiyacının azaldığını ve piyasalarda güçlü bir toparlanma olduğunu belirtti. KKM’den çıkışın aşama aşama gerçekleşeceğini ve finans piyasalarında istikrarsızlığa yol açılmadan yapılacağını söyledi.

Kentsel Dönüşüm ve Depreme Hazırlık

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Kur Korumalı Mevduat görevini yaptı, Adım adım çıkıyoruz”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz