1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demokrasi güçleri dayanışma gecesinde buluşuyor! – Tele1

Demokrasi güçleri dayanışma gecesinde buluşuyor! – Tele1

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 165. sırada. Gazeteciler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Televizyon ekranları karartılıp üst üste cezalarla sindirilerek kapatılmak isteniyor.

Ülkemizde bağımsız ve özgür yayıncılık yapan tüm kurumları hedef alan bu saldırılara karşı dostlarımızla 16 Eylül Cumartesi günü dayanışma gecesinde buluşuyoruz.

Gerçekleri savunan, cesur yayıncılık yaptığı için siyasi iktidarın hedefi haline gelen TELE1 Televizyonu sürekli baskı altında tutulmaya çalışılıyor.

Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ, hukuku ayaklar altına alan bir kumpas gerekçe gösterilerek tutuklandı. RTÜK tarafından verilen üst üste para cezaları yanında Ağustos ayında da basın tarihine kara bir leke olarak geçecek 7 günlük ekran karartma cezası ile karşılaştık.

Gerçeğin gücüyle, izleyici ve dostlarının desteğiyle baskılara göğüs geren, bağımsız yayıncılık ilkelerini inatla savunan TELE1 televizyonu bundan sonra da; rantçıların, talancıların, vurguncuların kabusu olmaya, hukuksuzluklara karşı direnişiyle, basın tarihinde onurlu gazeteciliğin seçkin bir örneklerini vermeye devam edecektir.

Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu dayanışma platformu TELE1 ile dayanışma gecesi düzenliyor. Gazeteci dostlarımızla birlikte Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkanları da bizimle olacaklar.

Orhan Alkaya ve Bilge Yurtdagülen’in sunacağı gecede Selda Bağcan, Cahit Berkay, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan ve Mercan Erzincan’ın şarkı ve türküleriyle, Şair Tuğrul Keskin’in de şiirleriyle sahne alacak. Dayanışma gecesi 16 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi sarayında yapılacak.

Cumhuriyet’in 100. Yılında ülkemizi çağının çağdaşı bir Türkiye yerine karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyenlere karşı tüm demokrasi güçlerine dayanışma gecemize bekliyoruz.

BİLET İÇİN TIKLAYIN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demokrasi güçleri dayanışma gecesinde buluşuyor! – Tele1
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz