1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki durum ve BRICS’in rolü üzerine konuştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki durum ve BRICS’in rolü üzerine konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında düzenlenen BRICS+ oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Gazze’deki durum ve küresel yönetişim üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Fidan, “İsrail’in Filistin topraklarındaki işgali, istila, kitlesel yerinden etme, etnik temizlik ve savaş suçları ile genişlemektedir” dedi. Bu durum, Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşananları ve bunun küresel yönetişim üzerindeki etkilerini vurguluyor.

Fidan, ayrıca “kurallara dayalı uluslararası sistem” olarak adlandırılan düzenin, bu çağda dengeli ve hızlı çözümler sunma konusunda yetersiz kaldığını belirtti. Bu durum, küresel ilişkilerde yüksek türbülanslı bir dönemden geçildiğini gösteriyor.

Fidan, “BRICS içindeki çeşitliliğin kalkınma ve istikrarı artırmak için önemli bir araç olduğuna inanıyoruz” dedi. Bu, BRICS’in çeşitliliğinin ve bu çeşitliliğin kalkınma ve istikrarı artırmak için nasıl kullanılabileceğine dair bir vurgu.

Fidan, ABD’nin üç aşamalı ateşkes önerisi doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi tarafından alınan bir kararın olduğunu hatırlattı. Ancak, “Bu olumlu bir adım olmakla birlikte yeterli değildir. İki devletli çözüm gerçekleşmeden ne İsrail’in ne de Filistin’in güvenliğinden söz etmek mümkün değildir” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki durum ve BRICS’in rolü üzerine konuştu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz