Diyarbakır’da 16 gün elektriksiz kalan köy: Mahkeme kararıyla direkler dikildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amida Haber’den Gönül Morkoç’un haberine göre, hanesinin elektrik borcu olmayan 150 köy sakini, Çınar Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Açılan davada, mahkeme köylüleri haklı buldu. Mahkeme, köye enerji sağlayan 3 ana direğin DEDAŞ tarafından kepçelerle sökülerek, borçlu-borçsuz tüm abonelerin enerjisiz bırakıldığını, bunun Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ve sözleşmelere aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak düzeyde, 24 saat kesintisiz enerji verilmesine karar verdi.

Mahkeme kararının ardından, DEDAŞ’ın söktüğü direkler, Çınar İcra Müdürlüğü yetkilileri vasıtasıyla dün yeniden dikildi. 16 gündür elektrik ve susuz kalan köye bugün enerji sağlandı.

Konuyla ilgili konuşan Mardin Barosu Avukatlarından Hamdullah Korkmaz, köyde yaşayan 150 kişi ile birlikte dava açtıklarını söyledi. 11 Ağustos’ta DEDAŞ’ın köye enerji sağlayan 3 adet beton direği dozerlerle sökerek, 120 hanelik köyün elektriğini kestiğini belirten Korkmaz, “DEDAŞ borcunu ödemeyen az sayıdaki tarımsal sulama abonesini bahane ederek enerjiyi kesti. DEDAŞ, yasal yollara başvuracağına, böyle hukuka aykırı bir işlem tesis etti. Bunun hukukta bir karşılığı yok. DEDAŞ’ın yaptığı açıkça suç” dedi.

Davacı müvekkillerin bir lira dahi borcu olmadığını belirten Korkmaz şunları söyledi: “Mahkemede bu sebeple lehimize karar verdi. DEDAŞ’ın yasal yollarla borcu tahsil etme şansı var. Borcu olanın enerjisini kesebilir. Ancak uzun yıllardır suç işlemeyi adet edinmiş bir kurum. Gidip yasal yollarla borçlarını tahsil edeceğine, toplu olarak bütün köyün enerjisini kesiyor. Köyde bir fitne ve kaos yaratıyor. Köylülerin birbirine baskı yapmasını sağlayarak, borcunu tahsil etmeyi hedefliyor. Hukuk bilmez, kanun tanımaz bir şirket. Tek tek borçlularla uğraşacağına, bütün köyü cezalandırıyor. Yaşlılar, hastalar, solunum cihazına bağlı insanlar, mağdur oldular. Köyden göç etmek zorunda kaldılar. Tarihin en yüksek sıcaklıklarının görüldüğü bir dönemde su yok.”

Korkmaz, köylülerin yaşadığı 16 günlük mağduriyetle ilgili davanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Diyarbakır’a enerji sağlayan DEDAŞ, Çınar İlçesi’ne bağlı Düzova Mahallesi’nin (köy) elektriğini 11 Ağustos günü, “borç ve kaçak kullanım” gerekçesiyle kesmişti. 140 hanelik köy, günlerce hem elektrik hem de susuz kalmıştı. Köy muhtarı Necati Ertem’in istifası üzerine köye kayyım atanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyarbakır’da 16 gün elektriksiz kalan köy: Mahkeme kararıyla direkler dikildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz