Dünyanın en sıcak çölünde yaşam belirtisi! Toprağın 13 metre altında keşfedildi: Hiç bir canlı burada yaşayamaz deniliyordu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar bakterilerin gizli dünyasına ışık tutarken Atmaca topraklarında bulunan bakterilerin Mars’ta yaşam arayışına da Işık tutabileceği aktarıldı. Atmaca Çölü’nde mikrobiyal yaşam daha önce 80 santimetre derinliğinde kaydedilirken araştırmacılara göre bölgenin kupkuru Yungay Vadisi’ndeki yeni biyosfer “yüzeyden tamamen izole edilmiş” durumda olduğu söylendi.

Yapılan keşif ile birlikte ortaya çıkan bulgular PNAS Nexus dergisinde 23 Nisan Salı günü yayınlandı. Araştırmalar doğrultusunda 6,6 fit (2 m) ile en az 13 fit derinlik arasındaki topraklarda bakterilerin yaşadığı keşfedildi. Kuzey Kutbu, kaynayan kaplıcalar ve tuzlu denizlerde dahil olmak üzere diğer ekstrem ortamlarda bulunan çeşitli bakteri grupları da Actinobacteria’nın hakimiyetinde yer alıyor.

Gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda yayınlanan bulgularda “Daha derin tortu katmanlarındaki mikrobiyal yaşam hakkında çok az şey biliniyor” ifadelerine yer verildi. Araştırmacılar Actinobacteria’nın yüzeye daha yakın, 0,8 ila 2 inç (2 ila 5 cm) derinlikte yaşadığını ortaya koyarken ekip daha derine inerek Firmicutes filumuna ait, yüksek tuz konsantrasyonlarına dayanıklı ve hayatta kalmak için oksijene ihtiyaç duymayan bakteriler olduğunu keşfetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın en sıcak çölünde yaşam belirtisi! Toprağın 13 metre altında keşfedildi: Hiç bir canlı burada yaşayamaz deniliyordu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz