Elleriyle topluyor, dallarda bir tane kalmıyor! Kilosu 150 TL, hobi olarak başladığı iş para yağdırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesiyle bu sene böğürtlen hasadına 20 gün erken başlayan Açıkgöz, yaklaşık 10 ton ürün elde etmeyi amaçlıyor. Kilosunun 150 TL’ye satıldığı böğürtlenler ise henüz pazara gitmeden bahçede tükeniyor. Böğürtlen almak isteyen vatandaşlar aileleri ile beraber bahçeye gelerek bir yandan vakit geçiriyor bir yandan da böğürtlen topluyorlar.

3 yıldır böğürtlen yetiştirdiğini söyleyen Atilla Açıkgöz, “Böğürtlene taleplerin artması üzerine, vatandaşlar da böğürtlenin lezzetine ve faydasına vardıktan sonra kök sayımızı artırdık. 300 kök ile başladık şu an da 3 bin köke kadar çıkardık. Havaların sıcak gitmesi dolayısıyla da hasada 15 gün erken başladık ve verim bu yıl daha da güzel. Böğürtlenin kilogramını da 150 liradan satıyoruz. Talep çok iyi, normalde 250 lira olması gereken böğürtleni biz 150 liraya satıyoruz. Sağlık açısından da çok faydalı ciğerleri temizliyor, aç karnına yediğinizde şekere faydalı, depresyona, strese, kalp sorunlarına ve sindirim sistemine çok faydalı, doğal bir ürün” ifadelerini kullandı.

yozgatta-bogurtlen-yetistiren-atilla-acikgoz-2.jpg

Böğürtlene talebin yoğun olduğunu belirten Açıkgöz, “Müşterilerimiz kendi bahçeleri gibi böğürtleni elleriyle topluyorlar, pazar sorunumuz kesinlikle yok, ürünler genelde bahçede bitiyor. Böğürtlenin faydasını bilen herkes buraya bilinçli olarak geliyor. Herkes bu durumdan memnun. Önceleri burada biber, domates, patlıcan üretiyorduk, herkes aynı an da ektiği için de bu ürünler para etmiyordu, satamıyorduk. Şimdi alternatif olarak kimsenin yapmadığı erkenci ürün böğürtleni yaparak vatandaşların hizmetine sunduk” diye konuştu.

yozgatta-bogurtlen-yetistiren-atilla-acikgoz-4.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elleriyle topluyor, dallarda bir tane kalmıyor! Kilosu 150 TL, hobi olarak başladığı iş para yağdırdı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz