1. Haberler
  2. Gündem
  3. En düşük emekli aylığına %25 zamma ek + 5000 TL ZAM geliyor! SSK, BAĞKUR, 4A,4B,4C, Emekli Sandığı hepsi için geçerli

En düşük emekli aylığına %25 zamma ek + 5000 TL ZAM geliyor! SSK, BAĞKUR, 4A,4B,4C, Emekli Sandığı hepsi için geçerli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En düşük emekli aylığına %25 zamma ek + 5000 TL ZAM geliyor! Sosyal Sigortalar Kurumu, BAĞKUR, 4A,4B,4C, Emekli Sandığı hepsi için geçerli- Zamlar minimum fiyatın çok altında kalınca milyonlarca emeklide yeni zam temennisi oluştu. Kök ücretlere %25 seyyanen zamma ek olarak yüzdelik dilim ile 5000 TL’ye varan zam arzı emeklide oluşmaya başlarken yeni zam için Cumhurbaşkanı yönergeyi verdi.

Antlı Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, zamma ait olarak Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’nın ‘“Cumhurbaşkanımızın yönergelerini aldık ve çalışmaya başladık” ifadelerini andırdırarak zamlara ait temenni ile ilgili açıklama yaptı.

Bayram, 7500’e gelen seyyanen zammı şu biçimde açıkladı:

Bir şahsın kök ücreti 6 bin TL ise yüzde 25’lik oran 7500 TL’ye tekabül ediyor. Zati bu şahsın ücreti daha düşükse devlet bunu 7500 TL’ye bitiriyor. 7501 TL ve üzerinde ücret alanlara zam çoğalışı olmamıştı. Şu anda yüzde 25’lik çoğalış bu kesime yansıdı diyebiliriz.

En düşük emekli ücretinin artırılması tekerrür öngörülüyordu. Burada 7500 TL olan en düşük emekli ücretinin 10 bin TL seviyesinde olması gerektiğinden bahsetmiştik. En düşük emekli ücretinin 10 bin TL seviyesinde olabileceğini değerlendiriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mağduriyetin farkında olunduğunu, cemiyetin tüm kesimi için bir çalışma yapılacağını ve salt suretle herkesin gönlünün alınacağını ve reel çoğalışın yıl başında olacağını söylemişti.

EKİM AYI İŞARET EDİLDİ

Bizler de hep bahsettik, Ekim ayında Meclis açılmasıyla birlikte en düşük emekli ücretine çoğalış olabilir. Ekim ayında bunun olabileceğini hipotez ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a direktif verdi.

Bu direktif sonucunda bir çoğalış yapılacak. Bu mümkündür ki ekim ayında bir ara zam biçiminde olabilir. Ancak bu kısıtlı bir çoğalış olabilir. Geçtiğimiz yarıyılda mart ayında emeklilere kısıtlı bir ara zam çoğalışı yapılmıştı, yeniden bu yarıyılda kısıtlı bir çoğalış olabilir. Yıl başında ise reel zam yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En düşük emekli aylığına %25 zamma ek + 5000 TL ZAM geliyor! SSK, BAĞKUR, 4A,4B,4C, Emekli Sandığı hepsi için geçerli
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz