1. Haberler
  2. Gündem
  3. EPDK Başkanı doğalgaz dağıtımı hakkında önemli gelişmelerden bahsetti! Yeni tedbirler gelecek dedi!

EPDK Başkanı doğalgaz dağıtımı hakkında önemli gelişmelerden bahsetti! Yeni tedbirler gelecek dedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılmaz, doğal gaz konusunda büyük hedefleri olduğunu dile getirerek, 2026 sonuna kadar 1000 yerleşim yerine, ilçe ve beldeye doğal gaz hizmeti sunmayı planladıklarını ifade etti. Bu sayede, daha fazla insanın doğal gaz konforundan faydalanabileceğini ve enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli bir adım atacaklarını belirtti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bugün yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Lisanslarına İlişkin Tedbirler Yönetmeliği’nin doğal gaz piyasasında yönetimsel zafiyetleri önceden tespit edeceğini belirtti. Yılmaz, doğal gazın son tüketiciye ulaştırılmasında hizmet kalitesinin düşmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz ayrıca, 2026 sonuna kadar 1000 yerleşim yerine doğal gaz hizmeti ulaştırma hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Yönetmelik sayesinde olası yönetimsel zafiyetlerin önceden tespit edileceği ve dağıtım hizmetlerinin kesintisiz devam edeceği aktarıldı. Ayrıca, doğal gaz şebekelerinin ulaştırıldığı yerleşim yerlerinde işletme risklerinin en aza indirileceği ve tüketici memnuniyetinin en üst düzeye taşınacağı belirtildi.

EPDK, dağıtım lisansı sahibi olan şirketin faaliyetlerinin sürdürülemez hale geldiği veya geleceğinin anlaşılması durumunda, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması ve hizmetin devam etmesi için gerekli önlemleri önceden alacak. Ağustos ayında 763 yerleşim yerine doğal gaz ulaştırılırken, yıl sonuna kadar bu sayının 800’ün üzerine çıkarılması hedefleniyor. EPDK, dağıtım şebekesinin korunması ve ekonomiye olan olası zararların minimize edilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EPDK Başkanı doğalgaz dağıtımı hakkında önemli gelişmelerden bahsetti! Yeni tedbirler gelecek dedi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz