1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erciyes Dağı’nın eteklerinde kırmızı hasat! Gece -gündüz tatlandırıyor, Almanya, Amerika, İtalya kapışıyor!

Erciyes Dağı’nın eteklerinde kırmızı hasat! Gece -gündüz tatlandırıyor, Almanya, Amerika, İtalya kapışıyor!

featured
service

Aromasıyla dünya devlerini geride bırakan Kayseri özellikle pizza devi İtalya, Amerika ve Almanya gibi ülkeler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tamamen doğal bir İçeriğe sahip olan bu domatesler Erciyes Dağı’nın eteklerinde gece ve gündüz sıcaklık farkları nedeniyle çeşnileniyor.

Yeşilhisar ilçesinde yaklaşık 5.000 dekarlık alanda domates üretimi yapılırken ilçede yetişen domatesler büyüklüğü ve aroması ile Avrupa’daki pizza üreticileri tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Yaklaşık 300 dönümlük tarlada sergi alanlarını götürülen 8.000 ton domates güneş altında doğal yöntemlerle kurutuluyor. 3 yıldır ilçede kurutmalık domates üretimi yapıldığını ifade eden Ömer Faruk Ergül, dünya devlerine Yeşilhisar’da kurutulan domatesleri tercih ettiğini vurguladı.

Yeşilhisar’da üretimi yapılan domateslerin aromasının farklı olduğunu dile getiren Ergül, “15 Ağustos’ta hasada başladık. Eylül’ün sonuna kadar hasadımız devam edecek. 10 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerin arasında İtalya, Almanya, Rusya, Amerika ve Yunanistan gibi ülkeler de var. Domates kuruları pizzalarda çok sık tercih ediliyor. Domatesimiz doğal, aroması çok farklı.” dedi.

Erciyes eteklerinde kuru domates mesaisiErciyes Dağı’nın eteklerinde yetişen ürünlerin Gece ve gündüz sıcaklık farkları nedeniyle değişik bir aromaya sahip olduğunu dile getiren Ergül, 7 gün kurutup 8 gün toplandığının altını çizdi. Kendi soğuk hava depolarında muhafaza edilen ürünlerin daha sonra ihraç edildiğini ifade eden Ergül, işletmede 900 dönüm domates tarlası bulunduğunu belirterek 4.500-5.000 dönümünüz arazide domates ekimi yapıldığını söyledi.300 dönümlük alanda sergiye çıkan ürünlerde bu yıl ihracatın daha yüksek olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erciyes Dağı’nın eteklerinde kırmızı hasat! Gece -gündüz tatlandırıyor, Almanya, Amerika, İtalya kapışıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz