Erdoğan, Tamer Karadağlı’yı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Karadağlı, daha önce Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan Merve Dizdar’ın kadın olmanın zorluklarına yönelik eleştirilerine dikkat çekmiş ve ülkesini eleştirmesini doğru bulmadığını ifade etmişti.

Karadağlı, konuyla ilgili olarak “Yurtdışında böyle önemli bir ödül alıp ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi doğru gelmiyor” iffadelerini kullanmış ve sosyal medya üzerinden bir çok eleştiriye maruz kalmıştı. Dizdar ise sessizliğini korumuştu.

SİNEMA VE GÜZEL SANATLAR İÇİN DE ATAMA YAPILDI

Atama kararlarının bir diğer dikkat çekici yönü ise sinema ve güzel sanatlara yapılan atamalardı. Erkin Yılmaz, Sinema Genel Müdürlüğü’ne, Ömer F. Belviranlı ise Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne atandı.

TAMER KARADAĞLI KİMDİR?

Tamer Karadağlı, Ankara doğumlu ve Azeri kökenli bir aileden geliyor. Ailesiyle birlikte ABD’ye yerleşen Karadağlı, Türkiye’ye dönüp tekrar ABD’ye gitmiş. Lise yıllarında seslendirme sanatına ilgi duymaya başlamış ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezunu oldu. 1993 yılında ilk filmi çeviren Karadağlı, Ferhunde Hanımlar dizisiyle geniş kitlelere ulaştı.

Karadağlı’nın ataması ve diğer sanat dallarına yapılan atamalar, kültürel alanlarda yaşanan değişimleri yansıtıyor gibi gözüküyor.

haber1965.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan, Tamer Karadağlı’yı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atadı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz