1. Haberler
  2. Gündem
  3. EYT piyangosu onlara da çıktı! Bekleyiş sona eriyor… EYT fırsatı şimdi onlarda!

EYT piyangosu onlara da çıktı! Bekleyiş sona eriyor… EYT fırsatı şimdi onlarda!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açılan davada negatif bir cevap alınması halinde hizmet şikayetinde bulunma hakkı olduğu belirtilirken bu vakitleri dokümanlandırabilenler için hudutlu zaman uygulanmayacağı da bilindi. Bu sayede sigortasız çalışanlar yalnızca hizmet davaları için değil, kıdem ve ihbarın yanı gizeme fiyat, fazla mesai, kullanılmayan izinler gibi emekçilik alacakları için de iş duruşmasında dava açabilmektedir.

Bilirkişi görüşünde hizmet tespiti ve alacak davası için iki ayrı dava açılmalıdır. Ekim 2018’de yürürlüğe giren yeni kanuna göre, istihdam iddialarıyla alakalı legal harekât yapılmadan evvel bir arabulucu aranmalıdır.

Resmi sayılara göre EYT kanunundan emekliliğe hak kazanan çalışamn rakamı 1,9 milyona erişti. Toplam emekli rakamı 15,9 milyona erişti. İş yasayı kapsamında, emeklilik ön ödemesi yaparak EYT’den faydalanmanın bir hayli yolu vardır. Misalin, 1999 senesinden sonra sigorta müracaatında bulunan bir birey, 1 Mart 1997 tarihinde çalışmaya başlamış, prim ödememiş olsa dahi, kişim haklarını iki biçimde kullanabilir.

SGK ile irtibata geçilerek kayıt tarihinin düzenlenmesi veya dava açılması gerekmektedir. Şikayette bulunurken işyerinde en az 1 veya 2 şahidin bulunması temeldir. Müfettişin tetkikinde sigortanın satın alındığı ve primlerin ödenmediği tespit edildiğinde zamanaşımı uygulanmaz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EYT piyangosu onlara da çıktı! Bekleyiş sona eriyor… EYT fırsatı şimdi onlarda!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz