Fahri Trafik Müfettişliği’nde yeni dönem! Her kural ihlaline ceza yazılamayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müfettişlerin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste katılmayan müfettişlerin görevleri sonlandırılabilecek.

Kişisel verilerin Korunması Kanunu gereğince fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin gizliliği esas olacak.

Bakanlığın açıklamasına göre değişikliğin temel amacı, Fahri Trafik Müfettişliği sisteminin daha etkin ve verimli hale getirilmesi. 70 yaş sınırı ile müfettişlerin daha dinamik ve aktif olması, eğitim programları ile bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, uzaktan eğitim seçeneği ile daha geniş kitlelere ulaşılması, toplantılara katılım zorunluluğu ile disiplinin sağlanması, sınırlı ceza yazma yetkisi ile keyfi uygulamaların önlenmesi, bir yıl içinde ceza kesmeyenlerin görevlerinin sonlandırılması ile sistem daha sorumlu hale getirilmesi ve kişisel bilgilerin gizliliğin korunması amaçlanmakta.

Bu değişikliklerin Fahri Trafik Müfettişliği sistemi üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor. Uzmanlara göre, yeni sistem, daha donanımlı ve disiplinli müfettişlerin göreve gelmesine, trafik kural ihlallerine karşı daha caydırıcı bir mekanizmanın oluşmasına ve trafik güvenliğinin artmasına katkı da bulunacak.

Fahri Trafik Müfettişi olmak isteyenler, İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve Fahri Trafik Müfettişliği ile ilgili kurumlardan, belirlenen eğitim programlarına katılarak ve gerekli şartları sağlayarak müfettişlik başvurusunda bulunabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahri Trafik Müfettişliği’nde yeni dönem! Her kural ihlaline ceza yazılamayacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz