1. Haberler
  2. Gündem
  3. Falcılar başlarına geleceği göremedi! Ayırma, bağlama, soğutma… Tüm büyüler başlarına sardı

Falcılar başlarına geleceği göremedi! Ayırma, bağlama, soğutma… Tüm büyüler başlarına sardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayında gerçekleştirilen toplantıda büyü bozma ve aşk büyüleri gibi hizmetler sunan falcı, medyum ve astrologlara yönelik reklamlara karşı inceleme başlatan bakanlık cezai işlem kararı aldı.

Mustafa Harmancı’nın web sitesindeki ifadeler, medyum ve fal tanıtımı olarak değerlendirildi. Sitede büyülerin insanlar arasında veya ilişkilere karşı yapılan Ruhani ve şeytani işlemde olduğu belirtilerek ayırma, bağlama gibi çeşitli büyülerin yanı sıra cin musallatı durumlarının da bu kapsamda yer aldığı aktarıldı.

Bu tür durumların fark edilmesi ile birlikte medyumlarla görüşülmesinin yaygın bir çözüm olduğu dile getirildi. Reklam Mevzuatı kapsamında falcı, medyum ve astrolog hizmetlerinin reklamları yasa dışı bahis ve kumar oyunlarının reklamları gibi hiçbir şekilde yapılamayacağı vurgulandı. Bakanlıktan bu tarz tanıtımların durdurulması kararı çıktı.

Medyum İslam ve Manevi Bilge gibi isimler, ‘48 saatte sonuç garantisi’ ve ‘inanç ritüelleri’ gibi Vaatlerle tanıtım yapılan reklamların durdurulması kararına varıldı. Nuri Gürbüzler ve Sedat Demirel de, iş ve şans açma, nazar, dua gibi konularda yaptıkları reklamlar nedeniyle benzer cezalara tabi tutuldular.

Özellikle Demir elim 550.000 TL gibi bir para cezasına çarptırıldığı belirtilirken reklamlarının durdurulmasına da karar verildi. Kurul tarafından gerçekleştirilen değerlendirme kapsamında medyum ve fal tanıtımlarını tüketicilerin batıl inançlarını istismar ettiğine karar verildi. Bu kapsamda reklamların mevzuat gereğince aykırı bulunduğu tespit edilirken yüksek miktarda para cezası ve durdurma kararı verildiğine değinildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Falcılar başlarına geleceği göremedi! Ayırma, bağlama, soğutma… Tüm büyüler başlarına sardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz