Gelen almadan gidemiyor, yabancılar müptelası oluyor! Seri üretime geçildi, 50 çeşit ürün yapılıyor! Kilosu 900 TL

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Safranlı, damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 50 çeşit lokum üretimi yapılırken gelen yerli ve yabancı turistlerde bu lezzetin müptelası oluyor. Çeşidine göre kilogram fiyatı değişiklik gösteren Safranbolu lokumu 180 ile 900 TL arasında belirlenen fiyatlarla satılıyor. En dikkat çeken ürün safranlı lokum olurken diğer lokumlara göre hafif, katkısız ve boğazı yakmaması da tercih edilmesinin en büyük nedenleri arasında yer alıyor

Lokum üreticisi Erdinç Sezer, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalarda hazırlıkları 5 günlük bayram tatiline göre yaptığını belirtti. Bakanlar kurulu kararı ile birlikte tatilin 9 güne çalışma çıkması durumunda çalışmaları yoğunlaştığını belirten Sezer, hazırlıkların tamamlandığını ve misafirleri beklediklerini belirtti.

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle bayramda Ege ve Akdeniz’in yanı sıra Safranbolu’nun da Kültür turizmi destinasyonları için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sezer, Ramazan Bayramı’ndaki yoğunluğu beklemediklerini söyledi. Şehirde %60 civarında bir doluluk oranı olduğunu dile getiren Sezer günübirlik gelen ziyaretçilerin kalmaya karar vermesi durumunda oluşacak rezervasyonların %90’a hatta %100’e kadar ulaşabileceğini vurguladı.

Safranbolu'da bayram için 150 ton lokum hazırlanıyor - Güncel Gündem Haberleri

Lokum, helva ve şekerleme gibi 50 çeşit ürün üretimi yapıldığını dile getiren Sezer, hazırlıkların tamamlandığını belirterek talep doğrultusunda ürünlerin satışa çıkarıldığını vurguladı. Safranlı lokum, safranlı yaz helvası, safranlı kolonya gibi ürünlerin Safranbolu’nun özel ürünleri olduğunu belirten Sezer, çalışmalarında safranlı ürünler üzerinde yoğunlaştırıldığının altını çizdi. Safran Hasadı Festivali’nin Türkiye çapında ilgi görmesi ile birlikte safranlı ürünleri olan ilginin doğal olarak arttığını ifade eden Sezer, insanların son 1-2 yılda safranlı ürünlere talebinin arttığını da dile getirdi.

Safranbolu LokumuSafranbolu LokumuMeşhur Safranbolu Lokumcusu LinkedIn, 58% OFFSafranbolu Lokumu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelen almadan gidemiyor, yabancılar müptelası oluyor! Seri üretime geçildi, 50 çeşit ürün yapılıyor! Kilosu 900 TL

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz