Günübirlik kiralanan evlere yeni düzenleme: Vergi ve sertifika şartı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akçam, günübirlik kiralanan evlerin özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok yoğun olduğunu, Ankara’da ise zaman zaman talep gördüğünü söyledi. Konut sahiplerinin aylık ya da yıllık olarak kiralamak yerine günübirlik kiralamayı tercih ederek daha fazla gelir elde ettiğini ve bu şekilde güncellenen kira fiyatlarına ayak uydurduğunu belirtti. Akçam, yeni düzenlemeyle birlikte kiracının kimlik bilgilerinin kolluk kuvvetlerine bildirileceğini, böylece hem düzenin sağlanacağını hem de kayıp kaçağın önüne geçileceğini ifade etti.

Akçam, ayrıca yeni düzenlemede işletme sahiplerine sertifika verilmesinin de önemli olduğunu vurguladı. Akçam, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bunu sürekli iş haline getiren pansiyon, yurt vesaire şeklinde olan işletme sahiplerine bir sertifika verilecek. Bu işi ticaret olarak yapan kişi de hem kontrol hem de vergi alma noktasında daha uyumlu bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Günübirlik kiralanan evlere yeni düzenleme getirilmesi, hem konut sahiplerinin hem de işletmecilerin haklarını korumayı ve vergi adaletini sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede hem devlet hem de vatandaş kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günübirlik kiralanan evlere yeni düzenleme: Vergi ve sertifika şartı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz