Hastanelerde uzaktan muayene dönemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzaktan Sağlık Hizmeti Denizli’de zorunlu teknolojik altyapısında kamu sağlık kurumularında uygulanmaya başlandı. Denizli Şehir Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk uygulamada Denizli Devlet Sağlık Kurumu Dahiliye Polikliniğinden buluşma alarak Uzaktan Sağlık Hizmeti dahilinde evinde tetkik olan Konutta Sağlık hastası Atilla Atilla’yı ziyaret etti ve uygulamayı yerinde araştırdı.

Denizli Şehir Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, tetkik harekâtları sonrasında Uzaktan Sağlık Hizmeti Sunumu’nun işleyişine dair bilgi verirken hastaya da konutta sağlık hizmetleri tarafından tetkik olacağıyla alakalı poliklinikten tetkik buluşması oluşturduktan sonra tetkik saati geldiğinde hastanın e-Nabız üzerinden doktorla görüşmeye başlayabileceğini belirten Öztürk, “Uzaktan sağlık hizmetleri son senelerde tüm dünyada giderek daha yaygın hala gelen bir hizmet cinsidir. Hastaların sağlık hizmetine uzaktan ulaşmalarına ve sağlık uzmanlarının hastalarının sağlık gidişatlarını izlemelerine imkân tanır. Tıbbi danışmanlık, teşhis ve rehabilitasyon gibi sağlık hizmetlerinin sunulmasında teknolojinin kullanılmasını kapsar. Sağlık Bakanlığımız tarafından da hizmet niteliğinin ve hasta memnuniyetinin yükseltilmesi emeliyle Uzaktan Sağlık Hizmeti sunumu ülkemizde başlatılmış olup Denizli’de de zorunlu alt yapı sisteminin kurulmasıyla kamu sağlık kurumularımızda uygulanmaya başladı” dedi.

DAHA SÜRATLİ VE UYGUN MALİYETLİ

Uzaktan Sağlık Hizmeti’nin hastaların daha kolay, daha süratli ve daha uygun maliyetli bir biçimde sağlık hizmetlerine ulaşmalarına olanak sağladığını belirten Uzm. Dr. Berna Öztürk, “Uzaktan sağlık hizmeti arz eden birey, hizmetin elverdiği miktarda tetkik edilebilecek. Bireyin tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirilmesi yapılabilecek, teşhis edilmiş hastalıkları hakimiyet edilebilecek ve bireye tıbbi danışmanlık verilebilecek. Uzaktan sağlık hizmetinde konsültasyon veya ikincil görüş arz edilebilecek. Zorunlu vaziyetlerde, bireye bir sağlık kuruluşuna fiziki olarak başvuru etmesi önerilecek. Hastalıkların uzaktan yönetimi ve takibi için bireyin kan şekeri ve kan tazyiki gibi muayenehane parametreleri değerlendirilebilecek, rehabilitasyon ve ilaç yönetimi sağlanabilecek. Sıhhatin korunmasına ve takibine, sağlıklı hayatın desteklenmesine, psikososyal destek hizmetlerinin sağlanmasına müteveccih hizmetler verilebilecek. Sağlık tehlikeyi artan veya ileri yaşlı bireylerin çok doğrultulu değerlendirmesi ve takibi yapılabilecek. Uygulamayla zaman kaybı önlenecek” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hastanelerde uzaktan muayene dönemi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz