HDP Adana İl Binası’na saldırı girişimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kadının, Abidin Paşa Caddesi’nde bir otobüs durağında partililer tarafından tutulması sonrasında, “Siz kimsiniz beni polisler gönderdi” dediği, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın bu sırada saldırganlara tepki göstererek “Tüm Türkiye bunun takipçisi, bu işin peşini vazgeçmeyeceğiz” demesi üzerine de polisten “Bu kadar mübalağa etmeyin” cevabını aldığı belirtildi.

Olaya dair bilgi veren HDP Adana Şehir Eşbaşkanı Mehmet Karakış, kadının kapının açılmaması üzerine merdivenlerde 15 dakika bekledikten sonra çantasından çıkardığı pet şişeleri kapının önüne vazgeçip binadan ufaladığını söyledi. Karakış, “Yukarıya çıkan kadın zili çalıyor bu esnada içeride bulunan idareyicimiz kadını fark edip, açmıyor. Polis vaka yerinde analiz yaptı. Davacı olduk” diye belirtti. 

 

Adana Valiliği ise saldırganın us sıhhatinin yerinde olmadığını açıkladı. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, “20.08.2023 günü saat 10.30 sıralarında Adana HDP Şehir Binası giriş kapısına bir kadın birey tarafından 3 adet ispirto şişesi ve 1 adet defter vazgeçilmesi vakayı ile alakalı alttaki açıklamanın yapılmasına lüzum dinlenmiştir. Vakayı reelleştiren kişinin 1997 Osmaniye doğumlu A.C. olduğu tespit edilerek Emniyet Güçlerimizce tutulmuş, kişinin ilk denetlemesinde bahse mevzu materyalleri kendisinin vazgeçtiğini doğruladığı, sebebi ile alakalı meblağsız yanıtlar verdiği ve hareketlerinden us sağlıyla alakalı balansının yerinde olmadığı değerlendirilmiştir. Hadiseyle alakalı adlî tahkikat çok istikametli devam etmektedir” denildi.

 

HDP Adana Şehir Teşkilatı, güvenlik kamerası görüntülerini ve polis analizinin resimlerini paylaşarak, :”Bu birey HDP Adana /Yeşil Sol Şehir Teşkilatına hücum teşebbüsünde bulunmuştur. Bu cins hücumlar bizim siyasal faaliyetlerimizi yasaklayamayacaktır” açıklaması yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HDP Adana İl Binası’na saldırı girişimi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz