Herkes pamuk zannediyor ama o bir sebze! Alzheimer’a çözüm oluyor, kilosu 2 bin TL’den satıyor! Eken köşeyi dönüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’de kendini de imkanları ile başladı aslan yelesi mantarı üretiminin ilk mahsullerini alan İbrahim Burak Örs, Balıkesir İl Orman Müdürlüğü’nün destekleri ile birlikte halk eğitim merkezlerinde verdiği derslerle merkezi sinir sistemine iyi gelen bir beyin fonksiyonlarını düzenleyen aslan yelesi mantarı üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

5 yıl önce kadar üretimini merak ederek başladığı bu işte önemli bir yol kat eden İbrahim Burak Örs, Balıkesir’de aslan yelesi mantarının üretimini ilk kez gerçekleştiren kişi olarak biliniyor. Türkiye’de piyasa değeri 1200 TL ile 2000 TL arasında değişen aslan yelesi mantarının yurt dışındaki fiyatı ise 35-60 arasında değişiyor.

Aslan yelesi mantarının Alzheimer tedavisinde umut olarak görüldüğünü belirten uzmanlar, yaşa bağlı bilişsel bozulma için tüm değiştirilebilir risk faktörleri arasında günlük diyet bileşiminin oldukça önemli olduğunu söyledi. Mantarların iyi bilinen beslenme ve mutfak özelliklerini sık sık vurgulayan uzmanlar, alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif bozukluklar ile birlikte yaşa bağlı bilişsel bozuklukları azalttığını akademik çalışmalar ile raporladı.

EVİNİN BODRUMUNDA MANTAR ÜRETİYOR - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Toplumun %60’ını etkileyen ve yaşam kalitesini önemini ölçüde düşüren demans ve alzheimer ik gibi nörolojik bozuklukların tedavisi için çalışmalar devam ediyor. Dünya çapında 70 yaş ve üzeri Demans ve Alzheimer ve yaşa bağlı bilişsel rahatsızlıklar artış gösterirken önleyici tedbirler içinde tedavi çalışmalar sürdürülüyor.

Aslan yelesi mantarı ile yapılan çalışmalar oldukça umut vaat edici sonuçlar ortaya çıkarıyor. Hem sağlık hem de transgenik farelerde faydalı nörobil ister ve nörobiyolojik etkiler ortaya çıkaran aslan yelesi mantarı, anksiyete, depresyon, demans ve alzheimer semptomları ile birlikte davranışları da önemli ölçüde azaltmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes pamuk zannediyor ama o bir sebze! Alzheimer’a çözüm oluyor, kilosu 2 bin TL’den satıyor! Eken köşeyi dönüyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz