İBB yöneticisi Gökce: Kaşık Adası’nın ‘imara açılması’ planı ile ilgili itirazımız kabul edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İstanbullulara hoş bir haberim var” diyen Gökce, şu bilgileri verdi: 

“Kaşık Adası. Daha Önceki ismi Pita. Burgazadası’nın hemen doğusunda bulunan minik bir isme. Kuzeyden güneye uzunluğu yalnızca birkaç surat metre. Adada kolay bir iskele ve iki minik konut bulunuyor. Bu hoş isme, Osmanlı yarıyılında da, Cumhuriyet yarıyılında da iskana açılmadı. 

09.12.2009 tarih ve 2201 rakamlı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Yüksek Heyeti Kararı ile 1. Derece Natürel Sit Alanı olarak kabul edildi.

Bakanlık Makam Olur’u ile onaylanan ve 19.10.2021 tarih ve 31633 rakamlı Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuru edilen farklılıkla Kaşık Adası’nın bir kısmı Sürdürülebilir Koruma ve Hakimiyetli Kullanım Alanı duyuru edilerek sit statüsü düşürüldü.

Sit statüsünün düşürülerek yapılaşmaya sarih hale getirilmesi sebebiyle Megakent Belediye Başkanlığımız patente itiraz etti. İtirazımızın kabul edilmemesi üzerine dava süreci başladı.

Şimdi hoş haber;

İstanbul 2. Yönet Duruşması dava mevzusu Bakanlık harekâtı ile birinci derece natürel sit alanın yapılaşmaya açıldığını, bu gidişatın tabiatı ve yaban yaşamı koruma prensiplerine şehircilik ve tasarılama prensiplerine kamu bereketine ters olduğunu tespit ederek yapılan tasarının iptali istemimizi kabul etti. Kaşık adası betonlaşmadan ve yapılaşmadan korundu. Kamuoyuna keyifle duyururum.” HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İBB yöneticisi Gökce: Kaşık Adası’nın ‘imara açılması’ planı ile ilgili itirazımız kabul edildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz