İntihar eden müftünün eşi: Ali Erbaş, ‘mahkemeye gidin, mazlumsunuz’ dedi – Ferhat Yaşar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müftü Mehmet Deniz’in eşi Zeynep Deniz, Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın ‘mazlum olduğunuz belirgin duruşmaya gidin’ diyerek kendilerini yönlendirdiğini söyledi. Deniz, “Ali Erbaş’a sesleniyorum, Biz bunun hesabını kimden soracağız? Bunun hesabını bana, çocuklarıma kim verecek? Mazlum olduğunuz belirgin dediğiniz halde bu duruşma kararları kimler tarafından müdahale edilerek bu hale getirildi?” dedi. 

 ANKARAGÜNDEM – Balıkesir Şehir Müftülüğü’nde vaiz olarak misyon yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz’in intihar etmesi dünden bu yana gündemdeki yerine gözetiyor. 

Ne olmuştu?

Balıkesir Şehir Müftülüğü’nde vaiz olarak misyon yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz intihar etti. Deniz’in, yaşam stili sebebiyle Diyanet’deri baskı gördüğü ve yaşamına bu sebeple son verdiği iddia edildi. Müftü Mehmet Deniz’in bisiklete binmesi, motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi sebebiyle hakkında Diyanet İşler Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından müftülükten atılan Mehmet Deniz, bunun üzerine duruşmaya müracaat etti. Balıkesir Yönet Duruşması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını bozarak misyona iade kararı verdi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı operasyona koymadı. Müftü Mehmet Deniz bunun üzerine vaziyeti Tüzük Duruşması’ne taşıdı. Tüzük Duruşması süreci devam ederken, müftü Mehmet Deniz dün evinde intihar etti. 

Adil, Devingen, İdealist, Liyakatlı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Adaletli-Sen Genel Başkanı Ahmet Murat Hocaoğlu da yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Çok haksızlığa maruz kaldı. Buna karşı çabasını verdi. Bu insanı haksızlık sebebiyle kaybettik. Atama Yürütme Heyeti, kınama cezasını kaldırmadı. Bir müftü niye intihar eder?” ifadelerini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İntihar eden müftünün eşi: Ali Erbaş, ‘mahkemeye gidin, mazlumsunuz’ dedi – Ferhat Yaşar

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz